понеділок, березня 7, 2022

Щоб дати більше сил Українській державі протистояти російському вторгненню, створений спеціальний пакет допомоги бізнесу та працівникам. Про це повідомив Президент Володимир Зеленський у зверненні.

- ФОПи першої та другої груп повністю звільняються від ЄСВ. Підприємства та ФОПи третьої групи звільняються від сплати ЄСВ за найманих працівників, які були призвані до лав Збройних Сил України та інших захисних формувань, зокрема тероборони, – зазначив Глава держави.

Також, за його словами, передбачене звільнення від сплати податку на землю та орендної плати за землю державної та комунальної власності на всіх територіях, де ведуться бойові дії.

- Усе це – на час воєнного стану та ще мінімум на рік після його завершення, – повідомив Президент.

Володимир Зеленський додав, що відтерміновується також сплата податків для всіх підприємств, які не спроможні їх заплатити.

Останнім часом з’явилось безліч організацій та ініціатив, які заявляють про збір коштів. На жаль, є випадки шахрайства. Не завжди є можливість перевірити добропорядність організацій та належність використання коштів. Про це йдеться на Урядовому порталі.

Щоб бути впевненими, що ваші кошти дійсно будуть спрямовані на потреби ЗСУ або гуманітарну допомогу, використовуйте офіційні спецрахунки.

Рахунок НБУ для підтримки ЗСУ

Реквізити офіційного спеціального рахунку:

UA843000010000000047330992708

Рахунок – мультивалютний, він створений та відкритий як для переказу коштів від міжнародних партнерів та донорів – у іноземній валюті (долари США, євро, британські фунти), так і від українського бізнесу та громадян – у національній валюті.

Рахунки НБУ для зарахування коштів у різних валютах:

Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 07.03 орієнтовно склали:

особового складу - понад 11 тис. осіб,

танків ‒ 290 од,

Бойових броньованих машин ‒ 999 од,

артилерійських систем –117 од,

РСЗВ - 50 од,

засоби ППО - 23 од,

літаків – 46 од,

гелікоптерів – 68 од,

автомобільної техніки - 454 од,

кораблі / катери - 3 од,

цистерн з ППМ - 60,

БПЛА оперативно-тактичного рівня - 7,

Дані уточнюються. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.

За інформацією Генерального штабу ЗСУ.

Розпочато дванадцяту добу героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Противник продовжує наступальну операцію проти України.

З початку доби російський окупант продовжив нанесення ракетно-бомбових та артилерійських ударів по населених пунктах України.

Загарбники продовжують використовувати аеродромну мережу Республіки Білорусь для нанесення авіаударів по Україні.

Діючи підступно, окупанти порушують правила Міжнародного гуманітарного права, здійснюють обстріли цивільного населення, “зелених коридорів”, беруть у заручники жінок та дітей, розміщують техніку, боєприпаси у житлових кварталах міст, штучно створюють гуманітарну кризу в захоплених населених пунктах. Так, місто Ірпінь залишається позбавленим світла, води та тепла понад три доби, підвозу їжі і води немає, окупанти заборонили містянам виходити з домівок.