п'ятниця, березня 18, 2022

Від учора на території області працюють мобільні пункти надання допомоги та інформування ВПО. На разі їх лише два: У м. Черкаси по дорозі Р-10 та в м. Сміла по дорозі Н-01.

Як інформують в ДСНС, Черкащина - одна із областей, що приймає громадян, які евакуюються з міст, де відбуваються активні бойові дії.

У пунктах обігріву чергують рятувальники, медики та психологи ДСНС, які цілодобово готові надати допомогу евакуйованому населенню.

Детальніше у відео.

Як і в Черкасах, в Умані комендантська година починатиметься о 21.30 і триватиме до 6.00. Про це повідомив голова Черкаської ОВА Ігор Табурець.

На решті території області – з 20.00 до 6.00. 

Зміни набувають чинності сьогодні, 18 березня. 

Нагадуємо, що під час комендантської години заборонено перебувати у громадських місцях і на вулиці. Виняток – сигнал тривоги.

Кабінет Міністрів України ухвалив низку рішень, які полегшують доступ виробників сільгосппродукції до, зокрема, пального, пестицидів та агрохімікатів в умовах воєнного стану.

Про всі деталі розповів Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко, йдеться на сайті Мінагро.

Стосовно пального

- Дозволено введення в обіг бензину та дизельного пального екологічних класів Євро3 і Євро 4. Спрощено проходження митних процедур для постачання нафтопродуктів. Завдяки цьому буде залучено додатковий ресурс пального для потреб с/г виробників, – підкреслив Міністр.

Крім того, Президент України підпише закон про скасування акцизу на пальне та зниження ставки ПДВ з 20 % до 7 % (№ 7137-д).

Стосовно пестицидів та агрохімікатів.

Сьогодні передали для наших хлопців у Збройних Силах України подарунок від "Вересу": дві тисячі банок консервованого горошку та кукурудзи й тисячу банок тушкованої курятини.

Щиро дякуємо благодійникам, які постійно допомагають армії! Ви одні з тих, хто пришвидшує перемогу України в цій війні.

Цього тижня на базі одного з обласних комунальних санаторіїв знайшли прихисток понад сто переселенців із Чернігівщини. В основному це мами з дітьми. 

- Щиро дякую всім, хто долучився до цього процесу. Завдяки співпраці з керівництвом санаторію, військовою адміністрацією та міською владою нам вдалося швидко і з комфортом розмістити людей. Окрема подяка волонтерам, які забезпечують санаторій продуктами харчування. Зокрема, наш депутат обласної ради 7-го скликання Александр Лупашко передав на потреби закладу десятки кілограмів круп, а ще м'ясо й молоко. Загалом його підприємство вже спрямувало десятки тон продовольства на потреби армії, тероборони й правоохоронців. Дякую за підтримку! Продовжуємо працювати й допомагати тим, хто цього потребує, - розповідає очільник обласної ради Анатолій Підгорний