середа, березня 23, 2022

Черкаський обласний онкологічний диспансер ЧОР  працює зараз у звичайному режимі, щоправда, змінилася "географія пацієнтів".

Очільник комунального підприємства Віктор Парамонов зазначив, що на сьогодні кількість пацієнтів із Черкащини зменшилася, натомість більше почали звертатися люди з північно-східних регіонів держави. Це очевидно, адже медзаклади в Сумах, Чернігові та інших містах постраждали від обстрілів, тож люди шукають інших можливостей. 

- Мене хвилює те, що черкащани переривають лікування, або ж стали менше звертатися. Якщо вони виїхали, і знайшли інший заклад - це одна справа, однак, якщо люди просто "пересиджують до кращих часів", то це загрожує їхньому життю і здоров'ю. Війну і рак потрібно долати одночасно. Тож не зволікайте, звертайтеся до фахівців, всі працюють, - додав очільник закладу.

Фінальні поєдинки Чемпіонату Європи серед спортсменів віком до 22 років відбулися у Хорватії 22 березня. Про це повідомляють в Управлінні сім'ї молоді та спорту ЧОДА.

На ринзі серед українських дівчат у фіналі виступала спортсменка з Черкаської області Кароліна Махно. Вона виборола золото у Карабін Ейбхе з Ірландії у ваговій категорії 75 кілограмів. 

Нагадаємо, що першість континенту серед боксерів до 22 років проходить з 13-го по 23 березня у хорватському Поречі. Участь у турнірі беруть 216 чоловіків та 103 жінки.

Вітаємо спортсменку та тренера з успішним результатом. Бажаємо ще більше перемог. Українці найсильніші.

У Черкасах функціонує Центр допомоги армії. Його створили ще з початку агресії рф на сході держави, тож як і десятки інших в Україні він фактично став опорою нашої армії й дав час владі організувати централізоване забезпечення. 

Центром у Черкасах керує досвідчена волонтерка і чинна депутатка обласної ради Оксана Циганок. Разом із колегами по сесійній залі, небайдужими активістами, підприємцями й партнерами за кордоном вони стоять ще одним, на перший погляд, “невидимим”, фронтом у боротьбі з російськими окупантами.

Ранок у Центрі розпочинається о 10:00. Сюди приходять люди різного віку і статусу. В одному кабінеті сортують ліки, трохи далі в коридорі стоїть група волонтерів, вони вирішують, як шити медичні турнікети, а в колишньому танцювальному залі лунають патріотичні пісні й черкащани разом з іноземцями та переселенцями дружно плетуть маскувальні сітки.