вівторок, квітня 5, 2022

Президент України Володимир Зеленський вважає, що питання тимчасово окупованих територій Донбасу та Криму не варто прив'язувати до переговорного процесу з Росією щодо припинення війни та виведення російських військ із тих територій нашої держави, куди вони зайшли з 24 лютого. Про це Глава держави заявив у інтерв’ю представникам українських ЗМІ.

Він переконаний, що розв'язувати пакетно всі питання й таким чином закінчувати війну з Росією – складно та малоймовірно. Особливо коли на нашій території стоять танки, до нас прилітають ракети, коли є складні ситуації в заблокованих містах, як-от у Маріуполі.

Голова Комітету з питань здоров’я нації Михайло Радуцький повідомив, що незабаром іноземні клініки почнуть приймати тяжкопоранених українських військових. Закон, який надає відповідний дозвіл, Верховна Рада ухвалила минулого тижня. Наразі очікуємо на підпис документу Президентом Володимиром Зеленським.

Гуманітарну допомогу від партнерів із Європейського союзу отримали медики Черкаського обласного кардіологічного центру ЧОР. Йдеться про кардіологічні препарати, шовний матеріал, антибіотики, засоби для перев’язок та засоби захисту. Отримані матеріали та медикаменти дадуть нам змогу й надалі виконувати кардіохірургічні операції на відкритому серці пацієнтам. Про це повідомляють у пресслужбі КНП.

Наші лікарі щиро дякують партнерам за підтримку у цей непростий для всієї України час, а також - колегам із Чернівців за допомогу в логістиці.