понеділок, квітня 11, 2022

Додаток "ТиХто" за підтримки кіберфахівців Служби безпеки України розробили команди YouControl та Artellence. 

Його основна мета – спростити процедуру перевірки підозрілих осіб на блокпостах, на вулицях під час комендантської години, на вході в укриття чи в інших ситуаціях.

Додаток не містить, не зберігає і не передає персональних даних осіб, а працює з інформацією з відкритих реєстрів.

Завдяки йому можна перевірити:

- чи відповідає фото в паспорті дійсності, чи є паспорт недійсним та чи вважається він втраченим

- чи перебуває людина в державному розшуку

- чи накладені на неї санкції РНБО та чи присутня ця особа в реєстрі терористів

- чи є особа включена до списку воєнних терористів і ДРГ або бази «Миротворець»

- чи перебуває авто особи в розшуку

Днями перший заступник голови обласної ради Роман Сущенко відвідав волонтерський центр у Звенигородці.

- Вражений завзяттям, енергетикою та рівнем організації його засновників та людей доброї волі, які долучилися до роботи Центру, - говорить посадовець.

За його словами, вже цього тижня Звенигородський волонтерський центр підпише меморандум про співпрацю з іншими осередками волонтерського руху на Черкащині, зокрема з Центром допомоги армії.

Окрім того, засновники Звенигородського центру активно співпрацюють із європейськими гуманітарними хабами.

Щодо їхньої специфіки роботи, то працюють дуже ретельно. Чітко обліковують товари першої необхідності, які до них надходять.

Депутат обласної ради Юрій Коцур, як і більшість обласних обранців, почав волонтерити з перших днів повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Він військовий пенсіонер, живе і працює на Чорнобаївщині. Чоловік активно постачає продукти (молоко, м’ясо, рибу, овочі, фрукти тощо) для різних військових формувань у межах нашої області й також допомагає внутрішньо переміщеним особам.

- У перші дні війни було трошки легше, бо багато людей нас підтримували й допомагали, а зараз ентузіазм трохи впав. Тож тепер єдина надія на сільськогосподарські підприємства Іркліївської та Чорнобаївської громад. Всю продукцію, яку ми відвезли захисникам, порахувати буде дуже важко та й немає потреби. Єдине пригадую, я постійно возив молоко для внутрішно переміщених осіб, адже серед них дуже багато дітей. З часом мене вже почали жартома називати «молоковозом». Загалом роботу не припинятиму і завжди готовий допомогти тим, хто цього потребує, - пригадує обласний обранець.