середа, квітня 27, 2022

За участю Президента України Володимира Зеленського відбулося засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, на якому розглядалися питання функціонування держави в умовах війни. Захід провели у форматі відеоконференції. До засідання долучився також голова Черкаської обласної ради Анатолій Підгорний.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх громадян, які віддали свої життя за Батьківщину.

Учасники заходу обговорили План післявоєнної відбудови України, а також створення комфортних умов для життя всіх, хто був змушений залишити рідний дім через війну. Зокрема, йшлося про забезпечення переселенців житлом.

В умовах повномасштабної війни втрату документів про освіту не можна назвати рідкістю, адже багатьом українцям довелося евакуюватися з рідних міст у більш безпечні регіони. Головне правило – не панікувати. Алгоритм подальших дій залежить від обставин, які детально розібрала команда Міністерства освіти і науки України.

При втраті документа про загальну середню освіту необхідно звертатися до закладу, що його видав. Крім цього, від імені заявника може звертатися законний представник.

Особи, які здобули загальну середню освіту в закладах освіти на тимчасово окупованих територіях України, закладах окремих населених пунктів Донецької та Луганської областей, а також на захоплених територіях, можуть звернутися із заявою до будь-якого ЗЗСО відповідного ступеня за місцем тимчасового проживання чи перебування випускника (чи законного представника).