понеділок, червня 20, 2022

Черкаська обласна рада під час засідання сесії 17 червня ухвалила звернення до Міністерства охорони здоров’я щодо збільшення фінансування медзакладів Черкащини. Пропозицію розглянути звернення вніс депутат Олександр Воскобойнік.

У тексті йдеться про те, що на медзаклади Черкащини наразі збільшилося навантаження за рахунок різних категорій населення. Відповідно зросли й витрати на обслуговування обладнання, харчування пацієнтів, а також на закупівлю медичних виробів та лікарських засобів (зокрема й тих, які не входять у Національний перелік), .

Враховуючи це, обласна рада звертається до МОЗу з проханням збільшити фінансування закладів охорони здоров’я Черкащини, зокрема, й за Програмою гарантій медичного обслуговування населення у 2022 році.

Перший заступник голови обласної ради Роман Сущенко та начальник управління освіти й науки ЧОДА Валерій Данилевський під час засідання 13-ої сесії у зверненні акцентували на необхідності запровадження поглибленого вивчення історії й культури України та рідного краю в закладах освіти.