четвер, червня 30, 2022

Громади Черкащини активно долучилися до всеукраїнської ініціативи «Сади перемоги». Так, у селах виокремили гектари вільної землі, знайшли посадковий матеріал та власними силами посадили різну городину. Вирощену продукцію спрямовують на потреби комунальних закладів або ж допомагають переселенцям чи військовим.

«Сади Перемоги» – це відповідь українців окупантам на загрозу голоду. Це про ефективне використання землі, самозайнятість сотень тисяч людей, відволікання від психологічного тиску війни і забезпечення харчовими продуктами країни.

Зауважимо, що в межах цієї ініціативи громади та домогосподарства можуть співпрацювати з організаторами проєкту та партнерами аби отримувати консультації й допомогу з посадковим матеріалом, засобами для обробки рослин чи переробки продукції. 

Актори обласного драмтеатру показали благодійну виставу «Золоте курча» в обласній дитячі лікарні, де перебувають діти з різних регіонів України.

За словами директора медзакладу Миколи Кондрацького, у такий складний для країни час, коли часто лунають сирени та щодня надходить величезний масив інформації, діти стають нервовими і це негативно впливає на стан їхнього здоров’я.

Внаслідок нічної негоди в області знеструмлено 34 населені пункти, з них 8 - частково. Особливо стихія завдала шкоди у Золотоніському та Черкаському районах. Про це повідомляють в ПАТ "Черкасиобленерго".

Відновити електропостачання планують до 14:00, тому всі оперативно-виїзні бригади працюють зараз у посиленому режимі.

Черкащан закликають бути обережними й дотримуватися елементарних правил безпеки.

Так, у разі виявлення обірваного проводу повітряної лінії електропередачі не можна підходити до нього ближче ніж на 8 м, тим більше намагатися самотужки ліквідувати аварію. Потрібно обов'язково зателефонувати до кол-центру обленерго за багатоканальними номерами: (0472) 33-87-87, (093) 170-40-57, (050) 434-87-87, (067) 690-48-48, 0800-501-328.