вівторок, липня 5, 2022

Програма European Commission Youth4Regions запрошує студентів журналістики й молодих фахівців відвідати Брюссель, щоб дізнатися більше про політику ЄС і розширити свою професійну мережу контактів.

Про це повідомляє Комітет Верховної Ради України з питань інтеграції України до ЄС.

Витрати на проживання та проїзд покриває Європейська Комісія.

Учасники отримають:
- стажування у Брюсселі з 8 по 14 жовтня;
- тренінги з журналістики та регіональної політики ЄС;
- екскурсії до редакцій ЗМІ та установ ЄС;
- участь у прес-турі Європейської комісії до країн ЄС;
- участь у спільноті випускників Youth4Regions. 

Заявки приймають до 11 липня 2022.

Детальніше про те, як взяти участь у програмі ТУТ.

Інтерактивну мапу створили в межах проєкту "План відновлення України". Вона містить детальну інформацію про те, скільки шкіл, лікарень, кілометрів доріг та квадратних метрів житлової площі в Україні зруйнувала російська армія.

Приміром, на Черкащині, згідно з картою, зазнали руйнувань 14 шкіл та лікарня.

Нагадаємо, 4 липня у швейцарському Лугано український уряд презентував План відновлення України. Серед проєктів, на які необхідні кошти, відбудова житла та інфраструктури регіонів, забезпечення енергетичної незалежності, забезпечення макрофінансової стабільності, створення конкурентного доступу до капіталу та інші.

План розрахований на 10 років і загальна вартість складає $750 млрд.

4 липня Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов взяв участь у панельній дискусії «Відновлення інфраструктури» в межах Міжнародної конференції з питань відновлення України (URC2022) в Лугано, Швейцарія. Під час заходу презентував План регіонального відновлення та розвитку, який є частиною Плану відновлення України.

- На середину червня маємо показник загальних збитків від фізичних руйнувань на 95,5 млрд доларів. Війна виокремила чотири групи регіонів у нашій країні: фронтові, опорні, тилові та деокуповані. У кожного свої виклики та завдання. При цьому громади продемонстрували адаптивність та гнучкість до викликів війни, — повідомив Олексій Чернишов на своїй сторінці у ФБ.

У півтора рази зросло навантаження на медиків Черкащини. У відділенні Центру клінічної онкології нині приймають до 70 людей на день. Про це Суспільному розповів завідувач Юрій Самохвал.

На лікування приїздять пацієнти не лише з Черкащини, а й з інших областей, які вдома не можуть отримати належну допомогу через бойові дії.

- Деякі пацієнти залишаються, якщо вони потребують нагляду. Є пацієнти, які приїжджають суто на лікування на один день і мають можливість поїхати додому. Ми закликаємо людей не забувати за себе і за потреби вчасно звертатися до лікарів по допомогу. Ми працюємо, ми надаємо цю допомогу, ми діагностуємо і ми лікуємо, - розповідає лікарка-онколог Дарія Левковська. Вона додає, що належну медичну допомогу й лікування надають усім пацієнтам, які звертаються. Медикаментів нині достатньо.