вівторок, липня 26, 2022

МОН і ДП «Інфоресурс» нагадує, що перевірена інформація щодо вступної кампанії публікується в офіційних джерелах:

- Сайт #ВСТУП-2022;

- чатбот «ОсвітаВсім»;

- чатбот EducationUaBot у телеграмі та вайбері (також допоможе знайти відповіді на найпоширеніші запитання та отримати консультацію від експертів МОН);

порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти у 2022 році.

Інформація з неофіційних джерел (медіа, блогів чи пабліків у соцмережах) може бути недостовірною та неточною.

У Черкаському художньому музеї ЧОР відбулися благодійні заходи для тимчасово переміщених дітей зі стаціонарного простору «СпівДія заради Дітей».

Працівники музею провели тематичну екскурсію експозицією музею, де діти дізналися більше про творчість черкаських митців, як і звідки виникають образи й символи. Вони вчилися ставити питання, міркувати, виражати естетичні почуття і переживання.

Також діти познайомилися з новою технікою на майстеркласі «Монотипія», який розвиває творче мислення і уяву, а також має терапевтичний ефект.

Проєкт «СпівДія заради Дітей» реалізується командою благодійного фонду СпівДія за підтримки ЮНІСЕФ та Міністерство молоді та спорту України та ГО «Черкаська Молодіжна Рада».

З 1 липня стартувала нова урядова програма «єРобота». Через «Дію» можна подавати заявки на безповоротні гранти на створення власної справи, розширення малого й середнього бізнесу, отримання нових навичок для кар’єри.

Грантова програма з компенсації вартості теплиць допоможе  залучити аграріям до 7 млн грн.

Умови участі в програмі:

- Гранти надаються на будівництво однієї модульної теплиці орієнтовною площею 2 гектари (від 1,6 до 2,4 га) відповідно до типового проєкту. Кількість створених робочих місць має бути не менше 40.

Медики Черкаського обласного онкологічного диспансеру зробили операцію з пересадки кісткового мозку канівчанину від неродинного донора з Польщі.

- Минулої п'ятниці, попри воєнний час і проблеми логістики, у наш заклад прибув кістковий мозок від донора з Польщі. Далі зробили трансплантацію КМ 33-ьох річному пацієнту-канівчанину, хворому на гострий лейкоз. Безпосередньо від кордону у Черкаси доставили цей цінний вантаж засновники Українського реєстру донорів кісткового мозку, - зазначають у медзакладі.

Загалом із початку 2022 року в онкодиспансері проведено 24 трансплантації КМ та 6 трансплантацій нирок.

Всього з 2019 року фахівці здійснили 91 трансплантацію КМ та 19 трансплантацій нирок.

- За кожною цією цифрою - нелегка праця медиків та врятовані життя наших пацієнтів. Слова щирої вдячності всім причетним до цієї події, - додають в онкодиспансері.