п'ятниця, серпня 5, 2022

З третього серпня держслужбовці та посадові особи місцевого самоврядування, якщо вони перебувають у простої, можуть займатись іншою оплачуваною діяльністю.

Ухвалений Парламентом Закон про внесення змін до Закону України "Про запобігання корупції" щодо особливостей застосування законодавства у сфері запобігання корупції в умовах воєнного стану ( № 2381-IX) набрав чинності 3 серпня 2022 року.

Метою Закону є:

- скасування антикорупційних обмежень для держслужбовців та посадових осіб місцевого самоврядування щодо зайняття іншою оплачуваною або підприємницькою діяльністю;

- забезпечення правової визначеності стосовно застосування в умовах воєнного стану обмежень на одержання подарунків для осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

За інформацією сайту Верховної Ради України 

Медики Черкаського обласного онкологічного диспансеру провели першу операцію з пересадки кісткового мозку від донора, сумісного на 50 відсотків. Орган пересаджували від доньки пацієнтки, для якої це була єдина надія на життя, розповів лікар-гематолог Дмитро Гамов. Про це повідомляє Суспільне.

Успішну операцію зробили місяць тому, а сьогодні пацієнтку вже готують до виписки. За цей час пані Юлія дуже скучила за рідними, адже могла спілкуватися з ними лише телефоном.