понеділок, жовтня 17, 2022

Директор Департаменту аграрного розвитку Мінагрополітики та депутат Черкаської обласної ради Ігор Віштак в ефірі «Суспільне. Новини» розповів, що до переробних підприємств вже поступає гречка з нового врожаю, тож є перспективи, що ціна на неї може знизитися до 60-70 гривень.

Він також зауважив, що станом на зараз в Україні зібрали понад 120 тис. тонн гречки, у планах - понад 150 тис. тонн.

 Ігор Віштак додав, що велика кількість опадів у вересні затримала на два тижні збір пізньої групи зернових. Проте за підсумками цьогорічного врожаю внутрішня потреба України в зернових, олійних та цукрі буде повністю забезпечена.  Крім того, збережеться і потужний експортний потенціал.

Метою сьогоднішніх атак дронів було залякування цивільного населення. Про це заявив Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський.

- Зранку відбулася масована атака дронами: на територію нашої держави залетіло понад 40 дронів, більшість з яких були збиті. Повітряні сили повідомили, що збито понад 30 дронів, - сказав Денис Монастирський. 

За його словами, 30 з цих 40 дронів летіли на столицю. Долетіли, на щастя, не багато.

- Ми розуміємо, що близько п'яти дронів долетіли до місця і впали в самому центрі. Наслідки руйнування ви бачите: 18 людей було врятовано зі зруйнованого житлового будинку, є декілька загиблих. Очевиднощо це черговий терор цивільного населення: більшість киян сьогодні прокинулись під звуки пострілів, якими намагалися збити дрони, і вибухів самих дронів. Це говорить про те, що метою терориста Путіна було саме залякування цивільного населення, - переконаний очільник МВС.