середа, жовтня 26, 2022

Мережа захисту національних інтересів ANTS запрошує представників громад, волонтерів, благодійників, активістів, представників органів місцевого самоврядування до серії тренінгів об‘єднаних спільною темою: “Сильна громада в умовах війни” в рамках проєкту "Адвокати спільнот", фінансованого Європейським фондом демократії (European Endowment for Democracy).

Наступна зустріч присвячена темі розвитку бібліотек в ролі гуманітарних та волонтерських центрів в громадах, де відбувається соціальна комунікація, формується допомога для фронту та відбувається підтримка внутрішньо переміщених осіб. Зустріч відбуватиметься онлайн в Zoom.

Під час тренінгу учасники дізнаються про те, як бібліотеки роблять свій внесок в перемогу України, яку допомогу надають громаді та тимчасово переміщеним українцям в скрутні часи, чому бібліотеки важливі та як впливають на розвиток громади.

Зареєструватися та пройти новий онлайн-курс «Декларуйся – 2022» можна тут.

З трьох модулів курсу ви дізнаєтеся:

- кому та коли слід подавати декларацію;

- де шукати інформацію для її заповнення;

- як правильно заповнювати розділи;

- додаткові інструменти фінансового контролю;

- яка відповідальність передбачена за порушення законодавства у сфері фінансового контролю.

Чому важливо пройти курс саме зараз?

Подання е-декларацій за 2021 рік призупинено на період дії воєнного стану. Проте на розгляді в парламенті перебуває законопроєкт про відновлення електронного декларування, який може бути ухвалений найближчим часом.

Медики екстренки Черкащини отримали новітній евакуаційний автобус для одночасного перевезення кількох важкохворих на далекі дистанції.

- Транспорт має усе необхідне медичне устаткування. Він обладнаний сучасними багатофункціональними ношами, апаратами ШВЛ, кисневим забезпеченням, моніторами, інфузоматами, дефібриляторами та іншим медичним обладнанням і виробами медичного призначення. У ньому є сидячі місця та до 5-и місць для лежачих пацієнтів. Він призначений для тривалих транспортувань на різні відстані (й в інші країни) пацієнтів в будь-яких станах, зокрема й критичних, навіть на штучній вентиляції легень, - пояснюють в Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф ЧОР.