п'ятниця, січня 27, 2023

Чергову автівку, заповнену ліками та домашніми смаколиками, передали на фронт працівники Червонослобідської сільської ради. Машину придбали власним коштом, а завантажити всім необхідним допомогли жителі громади, депутати сільської ради та члени виконавчого комітету. 

- Неймовірне на передовій роблять наші хлопці, а ми чим можемо, тим їм і допомагаємо, аби вони якнайшвидше вигнали окупанта з нашої землі, - розповідає голова громади Олександр Литвиненко. – Ми в колективі розпочали рік з волонтерства. Перша автівка вже виконує бойові завдання. Таким цей рік буде в нас доти, поки не відсвяткуємо велику Перемогу. А автівок на фронті забагато не буває. 

На початку цього року колектив сільської ради власним коштом придбав, технічно обладнав та передав першу автівку своїм землякам на схід. Другий автомобіль став подарунком до Дня Соборності України. 

Заступник голови обласної ради Михайло Мушієк привітав працівників Управління Північного офісу Держаудитслужби в Черкаській області з 30-ою річницею від Дня створення Служби.

Атака росіян 26 січня завдала суттєвих пошкоджень декільком об’єктам високовольтної мережі. До того ж, енергосистема все ще відновлюється після попередніх серій ворожих ракетних обстрілів, які спричинили пошкодження енергоблоків електростанцій. В результаті виробництво електроенергії на працюючих електростанціях не може повністю покрити споживання. Про це повідомили в "Укренерго".

До всіх обленерго доведені ліміти споживання, які діють упродовж доби. Вже зараз Диспетчерський центр бачить перевищення лімітів у 10 областях, зокрема й на Черкащині.

Сьогодні в Україні і світі відзначають Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Він був проголошений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 1 листопада 2005 року. Її співавторами виступили 100 держав. Україна приєдналася до Резолюції у 2012 році.

Дата 27 січня обрана не випадково: саме цього дня 1945 року війська 1-го Українського фронту звільнили в’язнів найбільшого гітлерівського концтабору смерті Аушвіц-Біркенау неподалік польського Освенцима.

Жертвами нацистської політики, що передбачала знищення народів і груп, які нацисти вважали загрозою або неповноцінними, стали 6 мільйонів євреїв. Близько 1,5 мільйона з них були з території сучасної України.