вівторок, квітня 11, 2023

Верховна Рада України ухвалила за основу законопроєкт щодо унормування конкурсної процедури призначення керівників комунальних закладів культури та формування базової мережі закладів культури (реєстр. № 8216).

- У маленьких громадах до 5 тис. мешканців немає жодного сенсу проводити складні і довготривалі конкурси на зайняття посади керівника будинку культури, бібліотеки чи іншого закладу культури. Часто кандидати на такі посади можуть не відповідати котромусь із формальних конкурсних критеріїв, і громада ризикує залишитися без культурних послуг.Тому обов’язковий конкурс передбачено скасувати, - коментує заступниця Голови Комітету гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук.

Учора відбувся черговий великий обмін полоненими. Серед оборонців, які повернулися додому, 80 чоловіків і 20 жінок.

Зокрема, з полону вдалося визволити 24 нацгвардійців, 22 прикордонників, 22 військовослужбовців ВМС, 21 воїна Збройних сил України й 11 тероборонців.   

Обмін полоненими відбувся спільними зусиллями Офісу Президента, ГУР МОУ, СБУ та Мінреінтеграції. 

З досвіду минулих обмінів відомо: перше, про що мріють звільнені оборонці, – взяти до рук прапор України. 

Тому сьогодні наші звільнені захисники отримали такі прапори, підготовлені для них НІБ разом з Мінреінтеграції. А також пакунки з речами першої необхідності: мобільним телефоном, одягом і взуттям, засобами гігієни та гарячим чаєм у термосах. 

Керівниця Комунальної установи Черкаський обласний центр фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх" Марія Шелест розповіла, як їй із командою вдається долучати до занять спортом черкащан, чому це важливо роботи і як змусити себе, якщо не хочеться.