вівторок, квітня 18, 2023

Про розвиток індустріальних парків на Черкащині та позитивний досвід інших областей у цьому напряму обговорювали представники влади Черкащини, Комітету ВРУ з питань економічного розвитку, представники інших областей, бізнесмени й експерти під час спільної наради.

Індустріальний парк - ділянка землі промислового призначення від 10 до 1000 га з підведеною інфраструктурою, на території якої діють фінансові та фіскальні стимули.

Фактично вони мають стати привабливими майданчиками для бізнесу, щоб підприємці вкладали інвестиції, створювали робочі місця та наповнювали бюджет громади.

Чимало країн світу завдяки індустріальним паркам змогли відновити свою промисловість, залучити інвесторів та в рази підвищити ВВП й експорт продукції.

USAID АГРО планує надати до 367 000 000 грн в межах 20 (двадцяти) проєктів, терміном впровадження до двох років. Очікується, що сума кожного субгранту буде становити від 10 000 000 до 36 000 000 грн та обговорюватиметься індивідуально.

Метою проєкту є покращення доступу невеликих виробників сільгосппродукції до потужностей з доробки, переробки зернових, олійних та бобових культур на продовольчі, кормові, промислові продукти та біопаливо. В свою чергу, це створить потенціал для виробництва продуктів з доданою вартістю та забезпечить розширення каналів та ринків збуту. А отже, якісно та кількісно покращить продовольчу безпеку України та світу.