середа, травня 10, 2023

Міністерство у справах ветеранів України підготувало інфографіку із роз'ясненням щодо основних кроків учасників бойових дій для отримання належних пільг та соціальних гарантій.

На центральному стадіоні відбувся Відкритий чемпіонат Черкаської області та обласна Спартакіада «Повір у себе» з футболу.

У них брали участь спортсмени з ураженням опорно-рухового апарату, вадами слуху, розумового та фізичного розвитку. Команди змагалися згідно з Регламентом, окремо по вікових групах, і переможці отримали нагороди.

Змагання організував Регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт», аби залучити людей до занять фізичною культурою і спортом, підвищити їхню спортивну майстерність та знайти талановитих гравців для участі в національних змаганнях.

Результати:

Серед дорослих спортсменів перемогу здобула команда «Юнаки», на ІІ місці – команда «Ветеран», на ІІІ – команда «Сміла».

Кабінет Міністрів ухвалив постанову № 455, яка вносить нові позиції до переліку об'єктів критичної інфраструктури – це підприємства, сферою діяльності яких є виробництво ветеринарних препаратів, а також експлуатація елеваторів.

За словами першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького, боротьба з інфекційними захворюваннями тварин має безпосередній вплив на економіку держави. Основним фактором недопущення більшості хвороб тварин є профілактична вакцинація. Нестабільність епізоотичної ситуації в країні може призвести до значних економічних збитків, пов'язаних із зниженням приросту ваги с/г продуктивних тварин, їхньої загибелі та обмежень на торгівлю, як на внутрішньому, так зовнішньому ринках.