понеділок, червня 19, 2023

12 нагород, серед яких 8 "золотих", три "срібних" та одна "бронзова", вибороли черкащани під час чемпіонату України з легкої атлетики серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, вадами зору та РФР, який проходив 14-17 червня в Луцьку.

В змаганнях брали участь 135 спортсменів з 22 регіонів України. Черкащину представили 5 спортсменів.

«Золото» вибороли:
Роман Данилюк (штовхання ядра);
Олександр Дорошенко (метання диска);
Вадим Мазніченко (метання списа, штовхання ядра сидячи);
Станіслав Капля (біг 100 м, біг 200 м, стрибок в довжину);
Олександр Нудьга (біг 200 м).

«Срібло» вибороли:
Олександр Дорошенко (метання списа, штовхання ядра);
Олександр Нудьга (стрибок в довжину).

«Бронзу» виборов:
Олександр Нудьга (біг 100 м)

Війна внесла багато коректив у діяльність майже всіх галузей. Та якщо для одних вона стала нездоланною перешкодою, інші знаходять можливість функціонувати навіть в таких непростих умовах.  КНП «Клінічний центр онкології, гематології, трансплантології та паліативної допомоги» Черкаської обласної ради (або як в народі продовжують називати заклад «Онкодиспансер») належить до унікальних установ. Адже в нинішніх умовах воєнного часу вони змогли не лише зберегти свої потужності, а й продовжили розвиватися та виходити на нові рівні допомоги пацієнтам.

Секретом такого успіху поділився керівник закладу, заслужений лікар України Віктор Володимирович Парамонов в інтерв'ю виданню "Нова доба".

Група артистів Черкаського академічного заслуженого українського народного хору візьме участь в XXVII Міжнародному фестивалі української культури на запрошення Фонду "Просвіта".

Мандрівний фестиваль української культури - це некомерційний проєкт, його метою є популяризація нашої культури й традицій серед земляків, які зараз проживають у Польщі.

Захід буде проходити з 23 по 25 червня 2023 року. Заплановані концерти хору у містах: Колобжег, Валч, Члопа.

- Взяти участь у цьому фестивалі - це також нагода подякувати польському народові за його підтримку в цей складний воєнний час. Зібрати кошти на потреби ЗСУ та постраждалих в Україні від війни, - додає директор філармонії Юрій Федоряка.

Нагадаємо: Черкащани продемонстрували унікальність української культури на італійському танцювальному фестивалі

Сьогодні в Україні відзначають День фермера. Це свято започатковане у 2020 році, однак неофіційно його відзначали й раніше, адже саме цього дня ухвалений Закон «Про фермерське господарство».

Фермери Черкащини сьогодні формують продовольчу безпеку нашого краю, своєю нелегкою працею забезпечують продукцією внутрішній ринок і при цьому постійно допомагають нашим захисникам та соціально вразливим верствам населення. Чимала кількість із них змінили трактори на ПВО й артилерію й боронять терени нашої держави в лавах ЗСУ

Детальніше про те, чим вони займаються, які труднощі фермерам доводиться долати під час війни і чого чекати від цін на продовольчі товари – розповів депутат обласної ради, голова Черкаської АФЗ Віктор Гончаренко.

Фермери Черкащини - потужна ланка у створенні продовольчої безпеки!


Попри всі труднощі вони віддано працюють у полях, садках, на своїх господарствах, аби ми мали все необхідне і найвищої якості.


Сьогодні наші фермери не лише підтримують тил, а й постійно допомагають захисникам, як продуктами, так і технікою. Дехто сам взяв до рук зброю, аби швидше вигнати окупантів з рідної землі.