вівторок, липня 4, 2023

Цими вихідними працівники Черкаської Екстренки брали участь в евакуації із Запорізької області дітей з особливими потребами, які перебували у тяжкому стані та потребували медичного супроводу.

Медики залучили  два транспорти, а саме: автобус екстреної медичної допомоги «Софія» та один реанімобіль. Загалом, команда складалася з 15-и осіб. Разом з нами до евакуації долучилась одна бригада Запорізької Екстренки. Досить тривала поїздка на відстань майже дві тисячі кілометрів тривала для медиків Екстренки понад 28 годин. 

Всього перевезли 9 дітей, віком від 4 до 7 років. Четверо з них були з реанімаційного відділення. Одна дитина була на ШВЛ (штучна вентиляція легень), ще чотири дитини потребували постійної кисневої підтримки, медикаментозного забезпечення та спеціального догляду під час транспортування.

З 13 економічно-активних підприємств прибутково спрацювало 9. Найкращі результати мають: Черкаське обласне комунальне підприємство «Фармація», Монастирищенська центральна районна аптека №17, Тальнівська центральна районна аптека №73, комунальне підприємство «Черкаське об’єднане бюро технічної інвентаризації» та інші. Про це повідомив очільник обласної ради Анатолій Підгорний за підсумками спільної наради разом із фахівцями управління майном та керівниками комунальних закладів.

Упродовж останнього тижня (27 червня - 1 липня) фахівці Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗУ провели лабораторні дослідження зразків річкової води та піску.

За результатами не відповідали гігієнічним вимогам за мікробіологічними показниками (щодо кількості лактозопозитивної кишкової палички) чотири проби води в акваторії місць організованого відпочинку в Умані (став «Городецький»),  Жашкові (стави «Пляж», «Бурлацький»), смт Чорнобай (р. Ірклій), а також одна проба піску в місці організованого відпочинку в селі Червона Слобода (виявлено життєздатні яйця гельмінтів).

У пробах води річок Гнилий Тікич, Ірклій, Тясмин, Дніпро (місця організованого відпочинку у Звенигородці, смт Лисянка, смт Чорнобай, містах Сміла, Чигирин та Канів) виявлені культури НАГ-вібріонів І групи Хейберга, які можуть викликати захворювання на гострі кишкові інфекції.

Керівники області й міста привітали поліцейських Черкащини з 8-ою річницею створення Нацполіції України та вручили грамоти й подяки за віддану службу українському народові.