четвер, липня 6, 2023

Перший заступник голови обласної ради Роман Сущенко взяв участь у засіданні комісії, яка обрала кандидатів на призначення обласних персональних стипендій студентам мистецьких закладів фахової передвищої освіти у другому півріччі 2023 року. Детальніше про кандидатів розповімо після затвердження результатів роботи комісії.

Зауважимо, що така стипендія призначається талановитим черкащанам за внесок у розвиток професійного та аматорського мистецтва, а також за збереження та пропаганди духовної спадщини українського народу.

Стипендії призначаються у трьох номінаціях: письменникам, культурним діячам, студентам мистецьких закладів фахової передвищої освіти.

У першому півріччі цього року щомісячну стипендію отримували 22 особи.

Упродовж тижня, 11-19 липня, Яна Ушпік, Євгеній Карнаух і Вікторія Каліненко спробують довести, що їхні роботи можуть бути втілені на сцені Черкаського академічного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка у межах проєкту "Простір".

Молоді режисери втілюватимуть уривки тривалістю до 20 хвилин разом з нашими акторами в однаковому для всіх сценічному просторі (сценографії). Ідеться про малу форму. Щодо кількості виконавців ролей, то їх має бути не більше 6.

Переможець отримає можливість зробити виставу на сцені театру.

Українська асоціація районних та обласних рад розпочала реалізацію Проєкту «Підвищення обізнаності серед органів місцевого самоврядування та громадян з фіксації руйнувань спричинених війною».

Проєкт націлений пояснити простою мовою яким чином здійснювати фіксацію пошкоджень та загалом привернути увагу до цього питання.

В межах Проєкту будуть організовані публічні заходи, створені інформаційні онлайн-ресурси, а також розповсюдженні методичні матеріали. Експерти Проєкту розроблятимуть аналітику нормативно-правових актів, а також надаватимуть консультації.

- Наслідки російської терористичної війни можуть торкнутися кожного. Багато людей, на жаль, опинившись в ситуації коли пошкоджено чи зруйновано майно, не знають, що роботи. Тож ми маємо донести до людей, зокрема через ними обрані органи місцевого самоврядування, що організація правильних дій з фіксації руйнувань є запорукою для подальшого отримання компенсацій, - зазначив Президент Асоціації Сергій Чернов.