п'ятниця, серпня 25, 2023

Урочисто відкрили експозицію 24 серпня в День Незалежності. У заході взяли участь представники обласної влади, провідні науковці, краєзнавці черкаських навчальних закладів, музейники, майстри, студенти, журналісти та громада міста.

- Вперше в обласному краєзнавчому музеї висвітлюється період відновлення незалежності на тлі розпаду радянської імперії, і перші кроки на шляху розбудови молодої держави. Унікальні артефакти розповідають як про загальнодержавні, так і місцеві знакові події та процеси, - зазначають у закладі.

Черкащанин Євген Компанець - серед тих, хто щодня працює, аби наближати перемогу. Чоловік не бачить перешкод для волонтерства і навіть попри травму щодня разом із родиною готує смаколики для наших захисників, переселенців, а також тих черкащан, хто цього потребує.

- Волонтерством почала спочатку займатися моя дочка. Разом з іншими дівчатами вони готували й розвозили смаколики для людей, які не можуть про себе подбати. Вони постійно розширювали своє "виробництво" почали збиратися все частіше. Я ж для себе вирішив, якщо не можу піти на фронт, то буду допомагати інакше. Разом з родиною ми почали щодня  готувати на домашній кухні різні смаколики, заморожувати і відправляти захисникам, - пригадує Євген Компанець.

Людмила Дядик, директора КЗ «Обласна універсальна наукова бібліотека імені Тараса Шевченка» Черкаської обласної ради виборола Лідерський грант на 2023 рік від Міжнародного федерації бібліотечних асоціацій та установ IFLA (WLIC 2023) та виступила на 88-й Генеральній конференції та асамблеї. Захід тривав із 21 по 25 серпня в м. Роттердамі, Нідерланди.

Тема цьогорічного Конгресу «Працюймо разом, бібліотеко!» («Let's work together, let's library!»). В ньому взяли участь  3000 учасників зі 130 країн світу, які обговорювали найрізноманітніші теми, що нині хвилюють бібліотекарів.