вівторок, жовтня 3, 2023

Аграрії всіх областей України проводять сівбу озимих культур. Станом на початок жовтня засіяно вже 2 992 тис. га. Ріпаком — 1087 тис. га, зерновими —  1 906 тис. га (пшениці — 1743 тис. га, ячменю — 109 тис. га, жита — 53,6 тис. га).

За попередній тиждень посіяно 764,7 тис. га озимих зернових та 49 тис. га озимого ріпаку.

Найбільше озимих зернових посіяли аграрії Сумщини — 87% до прогнозу.

У всіх регіонах завершується сівба озимого ріпаку.

За інформацією Урядового порталу

Держава запускає ще два експериментальні проєкти, які стосуються ветеранів та військовослужбовців. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 3 жовтня.

Перший — це надання нової соціальної комплексної послуги — формування життєстійкості. Вона включає  низку опцій. Зокрема, соціально-психологічну допомогу, формування та розвиток соціальних навичок та умінь, сприяння адаптації та інше. Отримати послугу зможе кожен ветеран, його родина або ж група людей.

Другий проєкт — це  соціальний супровід військовослужбовців та членів їхніх сімей у військових частинах. Ідеться про психосоціальну підтримку для зміцнення родин, допомогу в оформленні документів, допомогу в комунікації з державною та місцевою владою. Координуватиме проєкти Міністерство соціальної політики, яке незабаром надасть усі деталі цих ініціатив.

Перший заступник голови обласної ради Роман Сущенко відвідав Всесвітній Нормандський форум за Мир на запрошення голови французького регіону Нормандія Ерве Морена. Захід тривав 28-29 вересня у штаб-квартирі регіону Нормандія. Серед запрошених гостей понад 200 доповідачів: дипломати, інтелектуали, науковці, юристи, гуманітарії, економісти та політики з багатьох країн.

Програма шостого Форуму була зосереджена довкола теми «Спротив! Мир народів». Представникам з України надали можливість поділитися власним досвідом та обмінятися ним з представниками різних країн. Говорили про своє баченнями виходу з глобальних криз та дискутували щодо шляхів повернення до мирного співіснування.

За словами організаторів, світ зіткнувся із занепадом демократії в багатьох частинах світу і є стійка тенденція посилення мобілізації людей для протистояння глобальним конфліктам.