понеділок, листопада 6, 2023

Деяким особам, які перемістилися до пансіонату і раніше не перебували на повному державному забезпеченні, припинені виплати. Тож хто має право на допомогу пояснюють у Мінреінтеграції.

На виплати мають право особи, які до переміщення та взяття їх на повне державне утримання на новому місці, проживали у власному житлі та/або перебували в лікарні.

Така внутрішньо переміщена особа має звернутися до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації із заявою про поновлення (призначення) допомоги на проживання.

У разі, якщо вам відмовляють у таких виплатах, звертайтеся до Мінреінтеграції на цілодобову гарячу лінію за коротким номером: 15-48 або на гарячу лінію Уповноваженого з питань ВПО за номером: (066) 813-62-39.

У системі рутинного епіднагляду в Україні не зафіксована циркуляція вірусів грипу за минулий тиждень. Підвищення захворюваності відбувається за рахунок респіраторної групи інфекцій.

За попередній тиждень, із 30 жовтня по 5 листопада, в області захворіли 5 331 особа на ГРВІ, включно із COVID-19. Із них 2 832 – діти до 17 років. Питома вага дітей серед загальної кількості пацієнтів із ГРВІ становить 53,1%.

Показник захворюваності на 0,2% вище від епідемічного порогу, розрахованого для області, та на 1,9% менше, ніж тиждень тому.

Найвищі показники захворілих на ГРВІ, в тому числі COVID-19, відзначались у Черкаському та Уманському районах.

13 листопада о 18:00 в Черкаському театрі Шевченка відбудеться БЛАГОДІЙНИЙ показ комедії з елементами капусника «Шантрапа» за п’єсою Панаса Саксаганського.

- «Шантрапа» – це режисерський дебют заслуженої артистки України Наталії Вігран. Глядачі матимуть змогу побачити всю приховану від публіки суть тодішніх театрів. Тут тобі й любовні інтрижки, й обивательський гумор, й безліч суто театральних дотеп (однак цілком зрозумілих кожному). І в часи, коли усім нам зазвичай не дуже весело й не надто смішно, ви зможете переконатися у тому, що життя триває в кожному жанрі, - додають у закладі.

Вистава є благодійною й усі зібрані кошти будуть спрямовані на потреби підрозділу, в якому служить художник з освітлення театру Олександр Обухов.