понеділок, січня 1, 2024

Серед основних цілей програми – підтримка митців, в тому числі осіб з інвалідністю та ветеранів. Зокрема, надання їм можливості для здійснення культурно-мистецької діяльності. Про це повідомляється на сайті Українського культурного фонду (УКФ).

До участі запрошують фізичних осіб, які досягли 18 років і здійснюють свою діяльність на території України (за виключенням тимчасово окупованих територій).

У межах ініціативи планується надати гранти у розмірі від 50 до 200 тисяч гривень. Їх можна використати на культурно-мистецький продукт: виставку чи експозицію, відео- чи радіоконтент, стінопис чи графіті, віртуальний музей тощо. Повний перелік можна переглянути тут.

Для участі необхідно зареєструватися на сайті УКФ. Потім обрати програму «Стипендія на відновлення культурно-мистецької діяльності», заповнити анкету та підписати її електронним цифровим підписом.

Благодійна організація "Energy Act for Ukraine" та Українська асоціація районних та обласних рад підписали Меморандум, який закладає основу співпраці з метою зміцнення енергетичної незалежності обʼєктів критичної інфраструктури в Україні та залучення до цієї сфери органів місцевого самоврядування.

В межах Меморандуму, Фонд та Асоціація спрямовуватимуть спільні зусилля на реалізацію благодійних кампаній: «100 Сонячних Шкіл» та «50 Сонячних лікарень», що започатковані Фондом. Заклади забезпечать резервними джерелами генерації та накопичення електроенергії на основі відновлюваних джерел.

Також сторони задекларували про розвиток та впровадження спільних ініціатив з підвищення обізнаності органів місцевого самоврядування у сфері відновлювальної енергетики.