середа, червня 5, 2024

Черкаський музично-драматичний театр ім. Т. Г. Шевченка готує масштабний проєкт – світову прем'єру мюзиклу «Чарівник країни Оз». Вперше в Україні виставу покажуть двома мовами: німецькою та українською. Перший показ вистави відбудеться саме в Черкасах восени, вже згодом його продемонструють німецькому глядачеві. 

- Мюзикл - це непростий жанр, проте наш театр має всі творчі ресурси для реалізації такого проєкту, а саме: оркестр, балет, солістів і звісно потужне технічне забезпечення. Я вірю в те, що перша українська постановка німецькою мовою буде українським культурним проривом, і це знову відбудеться саме в нашому театрі, – підкреслив Руслан Паскалов, в.о. директора-художнього керівника Черкаського театру Шевченка, який на разі працює над домовленостями щодо гастролей вистави в Німеччині.

Народна артистка України Людмила Монастирська, яка родом із Черкащини заспівала найкращі композиції світової оперної класики Дж. Верді, Дж. Пуччіні, В. Белліні, а також українські народні пісні та оркестрові мініатюри під час концерту «Музика серця України». Захід відбувся в Черкаській обласній філармонії та приурочений 70-и річчю Черкаської області.