середа, червня 12, 2024

У Мінсоцполітики повідомили, що програма житлових субсидій продовжує діяти. Через зростанням тарифів на електроенергію, розмір житлової субсидії і пільги на житлово-комунальні послуги для всіх домогосподарств, які мають на них право, буде перераховано. Перерахунок Пенсійний фонд проведе автоматично, нікуди додатково звертатись НЕ потрібно.

Також нагадуємо, що субсидія надається, якщо родина сплачує за комунальні послуги більше, ніж визначений для неї обов’язковий платіж. Розміри ж обов'язкового платежу лишаються незмінними. Тобто фактично ви оплачуватимете стільки ж, скільки платили до збільшення тарифів. Різницю – компенсує держава.

Наразі в країні близько 1,8 млн домогосподарств отримують житлові субсидії, середньорічний розмір субсидії до підвищення тарифів становив 1490 грн.

Ще 1,3 млн домогосподарств отримують пільги на житлово-комунальні послуги. Середньорічний розмір пільги на ЖКП становив 1300 грн.

Центр "Спорт для всіх" у співпраці з ГО "Федерація бодібілдингу України” проводить відкритий CHERKASY FITNESS CHALLENGE 2024 на пляжі “Казбетський” (мобільний спортивний майданчик) 29 червня.

Взяти участь можуть всі охочі після реєстрації перед початком змагань.

ПРОГРАМА:

14.00 - 15.00 - реєстрація учасників за адресою: м. Черкаси,

вул. Володимира Великого, пляж “Казбетський” (мобільний спортивний майданчик), інструктаж з техніки безпеки;

15.00 - 15.30 - привітання учасників, урочисте відкриття - початок та проведення змагань;

15.30 - 21.00 - закриття та урочисте нагородження учасників.

Фітнес-челендж проведуть за правилами Національної Федерації бодібілдингу України та міжнародними правилами IFВВ.

За результатами переможці нагородять сувенірними медалями.

Голова обласної ради Анатолій Підгорний та його перший заступник Роман Сущенко взяли участь у роботі круглого столу на тему: «Міжнародне територіальне співробітництво органів місцевого самоврядування: стан та перспективи розвитку. Функціонування інституту старост в умовах подолання викликів воєнного часу»

Під час першої панелі учасники обговорили сучасний стан та нові можливості для органів місцевого самоврядування щодо співробітництва з європейськими громадами у контексті оновленої законодавчої бази.