вівторок, серпня 6, 2024

Про додаткові послуги соціального характеру, які стали доступними у ЦНАПах заявили в Міністерстві соціальної політики України. Зокрема, додаються такі:

Призначення грошової компенсації за харчування на дітей, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Якщо дитина навчається в школі, профтеху, коледжі, розташованих на територіях радіоактивного забруднення, або має інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою, вона має право отримувати в закладі освіти безоплатне харчування або компенсацію за нього.

Внесення до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, відомостей про пільговиків і членів їхніх сімей та опікунів, на яких поширюються пільги.

Взяття на облік для забезпечення санаторно-курортним лікуванням (путівками) людей, які повернулися з російського полону.

А також взяття на облік для виплати компенсації вартості, якщо такі люди оплачують санаторно-курортне лікування самостійно.

Порядок денний включав обговорення трьох питань:
- Звіт діяльності Асоціації.
- Плани діяльності Асоціації на наступний період.
- Питання щодо співпраці з міжнародними партнерами.

Йшлося також і про підготовку майбутнього засідання правління УАРОР у середині серпня. Раціональний обмін думками з головами районних та обласних рад відбувся після обговорення основних питань.

Днями відбулося перше установче засідання конкурсної комісії з відбору претендентів на посаду директора Черкаського обласного молодіжного ресурсного центру.