Проведено засідання постійної комісії в рамках підготовки до сесії обласної ради

21 серпня 2015, 17:30
Проведено засідання постійної комісії в рамках підготовки до сесії обласної ради21 серпня 2015 року проведено засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури, духовності, молодіжної політики та спорту, яке вів її голова Юрій Лега.

Першим питанням члени комісії розглянули запропоновані зміни до рішення обласної ради від 21.01.2015 №31-1/VІ «Про обласний бюджет на 2015 рік», з якими присутніх ознайомив начальник відділу фінансів бюджетної сфери Департаменту фінансів облдержадміністрації Євген Костюченко.

Зокрема, він зосередив увагу на збільшенні доходів, що стосуються саме профільних галузей. Розподілу підлягає понад 1 млн. 60 тисяч гривень, що спрямовується Департаменту освіти і науки. Їх планують використати для ремонту гуртожитку Вільшанської спеціалізованої школи-інтернату, переоснащення їдальні Золотоніської гімназії ім. С. Д. Скляренка, заміну віконних блоків та дверей, опорядження в Стецівському НВК Звенигородської районної ради.

50 тисяч гривень пропонується виділити на придбання необхідної оргтехніки, меблів та матеріалів обласному молодіжному ресурсному центру.
Проведено засідання постійної комісії в рамках підготовки до сесії обласної ради
Управлінню культури планується спрямувати понад 350 тисяч гривень. З них, академічному театру ляльок Черкаської обласної ради на проведення 3-го Всеукраїнського фестивалю ляльок «Мереживо козацьке»; на проведення різних загальнообласних заходів, в т.ч. Дня Незалежності, Дня українського козацтва тощо.

За рахунок перевиконання доходної частини загального і спеціального фондів за результатами 1-го півріччя 2015 року та нерозподіленого залишку коштів бюджету розвитку спрямовуються кошти Департаменту капітального будівництва облдержадміністрації в сумі 975,6 тис. грн., що їх планується освоїти на ремонт обласної філармонії та проведення першочергових невідкладних робіт з ліквідації наслідків пожежі музично-драматичного театру.

Було розглянуто й інші пропозиції щодо внесення змін до обласного бюджету. Наприклад, щодо поліпшення житлових умов для сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, за рахунок субвенції з державного бюджету.

Члени комісії в цілому схвалили запропоновані зміни і рекомендували їх для розгляду на пленарному засіданні.

Потім було заслухано директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Валерія Данилевського, який запропонував внести зміни до обласної програми підвищення якості шкільної природничо-математичної освіти на період до 2015 року, та начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Максима Зеленського про хід виконання рішення обласної ради від 16.10.2015 № 18-3VІ «Про затвердження обласної цільової програми протидії торгівлі людьми на період до 2015 року».

Члени комісії підтримали звернення директора регіонального управління «Державна спеціалізована фінансова установа «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Олександра Паливоди щодо продовження договору оренди приміщення на пільгових умовах, адже установа не є прибутковою і у випадку укладання нового договору оренди на загальних підставах не матиме ресурсів щодо сплати коштів та не зможе виконувати свої статутні зобов’язання.

На завершення роботи депутати взяли до відома звіт про виконання обласної комплексної програми щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції на 2015-2017 роки та інформаційний звіт директора Черкаського регіонального управління «Державна спеціалізована фінансова установа «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» за ІІ квартал 2015 року про використання коштів обласного бюджету на виконання програм, прийнятих обласною радою.