Відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань праці та соціального захисту населення

21 серпня 2015, 19:20
Відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань праці та соціального захисту населення21 серпня 2015 року відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань праці та соціального захисту населення під головуванням Наталії Горбенко.

У ході роботи члени комісії розглянули проект змін до обласного бюджету на 2015 рік та підтримали пропозицію внести питання на розгляд чергової сесії. Заступник директора Департаменту фінансів облдержадміністрації Тетяна Митюк озвучила головні зміни, що стосуються соціального захисту і забезпечення.

Зокрема, з державного бюджету місцевим бюджетам надійшла субвенція у сумі 4 265,403 тис. грн. на будівництво (придбання) житла для сімей загиблих військовослужбовців а також для інвалідів I-II групи з числа військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції та потребують поліпшення житлових умов. Також за рахунок коштів від розподілу додаткового ресурсу обласного бюджету виділяються 500 тис. грн. на поповнення депутатського фонду для виплати соціальної допомоги незахищеним верствам населення, учасників АТО та їхніх сімей.

Під час засідання постійної комісії депутати обговорили запропоновані зміни до обласної комплексної програми «Турбота» на 2014-2020 роки, якими передбачається до розділу І Програми («Поліпшення соціально-побутового обслуговування ветеранів війни та праці, одиноких непрацездатних громадян та інших соціально вразливих верств населення») доповнити позицією, що дозволить неурядовим громадським організаціям здійснювати фінансову підтримку реалізації соціальних проектів, що направлені на вирішення конкретної проблеми згаданих категорій населення.

Члени комісії підтримали винести на порядок денний чергової сесії питання про внесення змін до обласної комплексної програми щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції на 2015-2017 роки, якими передбачається розширення кола отримувачів соціальної підтримки, медичного обслуговування та працевлаштування. А саме додані такі категорії як військовослужбовці (резервісти, військовозобов’язані), поранені учасники АТО, сім\'ї загиблих учасників АТО, передбачено здійснення психолого-педагогічного супроводу дітей шкільного віку із сімей учасників АТО, присвоєння навчальним закладам імен героїв, що загинули за незалежність і територіальну цілісність України, встановлення на території населених пунктів області пам’ятних знаків, меморіальних дошок загиблим учасникам АТО тощо.

Також було заслухано інформацію про хід виконання програми зайнятості населення до 2017 року та розглянуто інші профільні питання, що перебувають на контролі постійної комісії.