понеділок, грудня 23, 2019

За повідомленням Уманської районної ради, її голова Оксана Супрунець провела нараду, на якій підбито підсумки фінансування первинної ланки медицини в селах району в 2019 році, а також обговорено перспективи фінансування та утримання комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Уманської районної ради.

Участь у цьому заході взяли головний лікар КНП Олександр Новаківський, сільські голови району ми та в.о. сільського голови Паланської ОТГ Ігор Кузьменко, сімейні лікарі.

Як відомо, медичні заклади первинної допомоги, які підписали договір із Національною службою здоров’я України, перейшли на нову систему фінансування: держава не утримує заклад, а оплачує медичні послуги, надані цим закладом конкретному пацієнту.

Як інформують у Катеринопільській районній раді, її голова Віталій Верета провів засідання чергової двадцять шостої сесії районної ради сьомого скликання.

У роботі пленарного засідання взяли участь заступники голови та керівники управлінь, відділів райдержадміністрації, установ, організацій, підприємств, політичних партій, громадських організацій,  сільські, селищні голови, старости.

Подані питання до порядку денного були попередньо опрацьовані на засіданнях постійних комісій та президії районної ради. 

Днями Верховна Рада ухвалила Виборчий кодекс з пропозиціями Президента Володимира Зеленського. За ухвалення законопроекту №0978 в цілому проголосували 330 депутатів при мінімально необхідних 226, повідомили «Українські новини».

Новий Виборчий кодекс скасовує самовисуванців, мажоритарку і вводить гендерні квоти для партійних списків.

Виборчими регіонами стануть області України, при цьому Київ буде розділено на два округи (лівий берег і правий берег, до останнього приєднаний закордонний округ), також на два округи, Дніпропетровський і Криворізький, буде розділена Дніпропетровська область. Херсонська область, АР Крим і Севастополь будуть об'єднані в Південний округ.

20 грудня 2019 року відбулось пленарне засідання 42 сесії районної ради сьомого скликання, яке провела голова районної ради Світлана Лещенко. У роботі сесії взяли участь заступник голови районної державної адміністрації Олег Філіпчак, помічник-консультант народного депутата України Сергія Нагорняка – Галина Новожилова, помічник-консультант першого заступника голови обласної ради Валентина Тарасенка – Анатолій Риженко, керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації, представники правоохоронних структур, сільські та селищні голови, представники засобів масової інформації.

Перед пленарним засіданням всі питання порядку денного та проєкти рішень депутати погодили на постійних комісіях і президії районної ради. 

Одне із найважливіших завдань будь-якого органу місцевого самоврядування полягає в забезпеченні комфортного проживання жителів. У 2017 році в Матусівській громаді  було створено комунальне підприємство «Відродження». Це був важливий крок для покращення благоустрою та екологічного стану громади. 

Напередодні Нового року комунальне підприємство поповнилося новою технікою. За сприяння державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) придбано трактор «Беларус 821» вартістю 464,5 тис. грн. З них кошти фонду становлять 330,4 тис.грн., решта - співфінансування сільської ради в розмірі 134,0 тис. грн.