вівторок, грудня 24, 2019

Як інформують у Драбівській районній раді, цими вихідними проведено історико-краєзнавчу конференцію, приурочену 330-річчю заснування Драбова та 30-річчю утворення обласної організації Національної спілки краєзнавців.

Учасників конференції привітав та взяв участь у її роботі голова Драбівської районної ради Володимир Дзега, а також заступник голови районної ради Тетяна Богославець, очільник обласної організації НСКУ Василь Мельниченко, селищний голова Драбова Василь Хмара.

У центрі уваги учасників конференції – учителів історії, бібліотечних працівників, представників громадськості, – була книга «Драбів і Драбівщина», яка побачила світ напередодні Нового року у черкаському видавництві «Вертикаль» і стала непересічною подією у громадсько-культурному житті Драбівського району.

23 грудня 2019 року відбулася 38-а сесія Тальнівської районної ради, яку провела голова районної ради Валентина Любомська.

На початку вона проінформувала про деякі зміни, що відбулися в міжсесійний період. Зокрема, обов’язки начальника Тальнівського відділення поліції призначили виконувати Олександра Колоса, а в приміщенні районної ради відкрито і працює громадська приймальна народного депутата України Сергія Нагорняка, у якій щоденно веде прийом громадян його помічниця Оксана Сєркова.

Потім депутати приступили до розгляду питань порядку денного і одними з перших ухвалили рішення про внесення змін до районного бюджету на 2019 рік, а також про районний бюджет на 2020 рік та затвердили Програму соціально-економічного та культурного розвитку Тальнівського району на 2020 рік.

23 грудня на базі Черкаського державного технологічного університету проведено Форум соціального партнерства, у роботі якого взяв участь заступник голови обласної ради Андрій Сегеда.

Форум, що проведено під девізом «Вчись, живи, працюй на Черкащині!», об’єднав навколо обговорення  проблеми відтоку молодих кадрів за кордон  очільників обласної влади, освітянської галузі, представників найбільших підприємств регіону, керівників ОТГ,  організації малого і середнього бізнесу Черкащини.

З вітальними словами до учасників форуму звернулися заступник голови облдержадміністрації Юрій Лесюк, заступник голови обласної ради Андрій Сегеда та заступник міського голови Ігор Волошин, закликавши до об’єднання заради спільної мети – підняти на якісно новий рівень престижність регіональних закладів освіти Черкащини всіх рівнів – від середньої освіти до вищої, та підвищити потужність регіональних роботодавців, аби молодь залишалася на Черкащині.

Як інформують у Кам’янській районній раді, її депутати на черговій сесії знову ухвалили звернення до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, народних депутатів України від Черкащини та до Черкаської обласної державної адміністрації щодо непогодження із проєктом нової моделі адміністративно-територіального устрою Черкаської області, а саме недоцільності входження Кам’янського району до складу Смілянського району.

Однак основну увагу депутати приділили іншим питанням порядку денного сесії. Відкрив і вів засідання голова районної ради Сергій Сундуков.

Депутати розглянули 26 питань, серед яких – внесення змін до районного бюджету на 2019 рік та ухвалення районного бюджету на 2020 рік.