четвер, грудня 26, 2019

Вже другий рік поспіль відбувається комплекс заходів пов’язаних із започаткованою у Кам’янці Всеукраїнською літературною премією імені Данила Кононенка. Ініціатором цього мистецького проекту є Кам’янська міська об’єднана громада спільно із Черкаською обласною організацією Національної спілки письменників України та Кам’янським заповідником.

Згідно конкурсних положень, на її здобуття подаються оригінальні твори авторів в жанрі ліричної поезії, опубліковані окремими книгами або видрукувані в літературних журналах протягом останніх трьох років.

Уряд підвищив соціальну допомогу для дітей-сиріт та дітей, котрі позбавлені батьківського піклування, а також дітей з інвалідністю, які виховуються у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях. Про це інформує Урядовий портал.

Згідно з рішенням у 2020 році Уряд підвищить:

розмір допомоги на дітей сиріт та дітей, котрі позбавлені батьківського піклування з 2 до 2,5 прожиткових мінімумів - це додатково понад 1000 грн/місяць на одну дитину;

розмір допомоги на дітей з інвалідністю, які виховуються у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях з 2 до 3,5 прожиткових мінімумів - це додатково понад 3000 грн/міс на одну таку дитину;

грошове забезпечення батькам вихователям і прийомним батькам підвищиться на 30% на кожну дитину-вихованця або прийомну дитину. Відтепер таке забезпечення становить 1 прожитковий мінімум для дітей відповідного віку.

26 грудня 2019 року відбулося перше конкурсної комісії з проведення конкурсного відбору на зайняття посади директора комунального некомерційного підприємства «Черкаський обласний центр громадського здоров’я Черкаської обласної ради». Провів засідання голова комісії, перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

Одним із пріоритетних напрямків у справі ефективного захисту населення і територій від пожеж та інших надзвичайних подій чи ситуацій є створення нових та модернізація існуючих підрозділів місцевої пожежної охорони.

Черкащина останні кілька років успішно втілює в життя проекти реформування Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Тож з метою реалізації заходів і завдань у сфері цивільного захисту, спрямованих на підвищення рівня захисту населення 24 грудня в урочистій обстановці відкрито черговий підрозділ місцевої пожежної охорони у с. Лип'янка.

Голова обласної ради Анатолій Підгорний 24 грудня 2019 року взяв участь у першому засіданні Ради розвитку громад і територій, що відбулося у Києві під головуванням Президента України Володимира Зеленського.

Президент, виступаючи на засіданні, окреслив низку важливих для суспільства питань. Зокрема, Володимир Зеленський наголосив на необхідності зниження тарифів на теплопостачання з огляду на здешевлення газу. «Ми знаємо, що ціни на газ зменшилися майже на 30%. А тарифи, на жаль, ні. Українці цього не розуміють», – заявив Глава держави.

Також Президент наголосив на необхідності впровадження заходів з енергоефективності у житловому фонді, адже вони сприятимуть зменшенню використання енергоносіїв і, як результат, – зниженню витрат на комунальні послуги.