п'ятниця, грудня 27, 2019

В Україні законодавчо визначать основні засади адміністративно-територіального устрою України, порядку утворення, ліквідації, встановлення і зміни меж адміністративно-територіальних одиниць та населених пунктів. 27 грудня Уряд схвалив проект Закону «Про засади адміністративно-територіального устрою України» - один з пакету законопроектів децентралізації.

Розробник законопроекту – Міністерство розвитку громад та територій. Саме це міністерство є відповідальним за впровадження реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

У відомстві пояснили, що існуючий адміністративно-територіальний устрій України не є предметом правового регулювання цього законопроекту, а лише визначає чіткі процедури вирішення питань, пов’язаних з адмінтерустроєм нашої держави.

27 грудня 2019 року в комунальному підприємстві «Управління по експлуатації Будинку рад і об’єктів обласної комунальної власності» обласної ради проведено заходи, де  підбито результати роботи за 2019 рік та окреслено завдання на 2020 рік.

У підсумковій нараді взяв участь перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

Відкриваючи її, директор підприємства Валерій Височин зазначив, що сьогодні 16 років 10 днів як рішенням обласної ради створено комунальне підприємство. Станом на зараз воно має 17 об’єктів та співпрацює з 166 орендарями, з яких 51 бюджетних організацій та 115 комерційних.

У межах стратегії «Кадастр 2.0. Прозорість, доступність, інновації» створено електронний реєстр сертифікованих інженерів-землевпорядників та надано їм можливість оновлювати, додавати та змінювати інформацію в реєстрі свій електронний кабінет.

Це означає, що сертифікованим інженерам-землевпорядникам надається право додавати/змінювати інформацію в реєстрі сертифікованих інженерів-землевпорядників завдяки електронному доступу.

Завдяки електронному доступу інженер-землевпорядник в будь-який час зможе змінювати інформацію про місце роботи, членство в саморегулівній організації у сфері землеустрою, інформацію про місце провадження господарської діяльності. Ця функція доступна для суб’єктів, які в установленому законом порядку включені до Державного реєстру сертифікованих інженерів-землевпорядників та здійснили авторизацію в особистому електронному кабінеті за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

Одним із вагомих чинників, що знімає напругу на ринку праці та сприяє соціально-економічному розвитку того чи іншого регіону є оплачувані громадські роботи. Такі роботи виконуються на договірній основі та на добровільних засадах.