понеділок, березня 16, 2020

Сьогодні проведено засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, у роботі якої взяв участь голова обласної ради Анатолій Підгорний.

За результатами обговорення стану справ на Черкащині, членами комісії ухвалено рішення про збільшення інтенсивності проведення заходів щодо запобігання розповсюдження інфекції коронавірусу. З цією метою із резервного фонду обласного бюджету спрямовується 3 млн грн на закупівлю необхідних медикаментів та засобів особистого захисту.

Як інформують у Черкаському обласному краєзнавчому музеї, днями тут проведено виставку-аукціон унікальних картин, що створені юними художниками. Його мета – продати на аукціоні свої живописні твори, а виручені кошти передати на корм та ліки для тварин, яких підібрали із вулиці.

Відкриття виставки для учасників та гостей музею стало справжнім святом. Окрім яскравих і емоційних дитячих картин та листівок, ексклюзивно створених кафедрою дизайну ЧДТУ, усі насолоджувалися грою золотого саксофона Богдана Теліженка, піснями гурту «Спів братів» та сучасної вокальної студії «Палітра талантів» (під керівництвом Катерини Грузиненко), танцювальним номером від студентів ЧДТУ Олександри Квятковської та Валентина Прокопенка, віртуозною майстерністю ведучого Миколи Короля та запальним «Дог-шоу» від Черкаського обласного клубу службового собаківництва.

Цьогоріч громада запланувала поточний ремонт, впорядкувавши покриття відразу рекордне до сьогодні число – десять вулиць. Крім того, буде капітально відремонтовано ще кілька міських тротуарів і доріг. Всього тут планують відремонтувати майже 12 тисяч квадратних метрів найважливіших доріг громади.

Досвід реалізації масштабних проєктів, – таких, як реконструкція Тясминського каньйону, відкриття європейського зразка дитячого музичного парку, – у громаді є, тому реалізувати ці обсяги тут зможуть.

Минулоріч громада у першу чергу поремонтувала дорогу, що з’єднує Кам’янку і село Юрчиха, що увійшло до складу ОТГ, яка давно перетворилася на непроїзний напрямок. Безпосередньо у Юрчисі було відремонтовано дві найбільш занедбані дороги (Джерельна та Центральна), і ще біля десятка інших – у райцентрі. А по оновлених дорогах до сіл, що увійшли до громади, уже запустили курсувати рейсовий автобус від Кам’янки.