вівторок, березня 17, 2020

13 березня 2020 року голова районної ради Віталій Верета провів пленарне засідання чергової двадцять сьомої сесії районної ради.

У її роботі взяли участь перший заступник голови районної державної адміністрації Володимир Коваленко, керівники управлінь, відділів райдержадміністрації, підприємств, установ та організацій, політичних партій, громадських організацій, сільські та селищні голови, старости.

Перед початком сесії голова районної ради нагадав присутнім, що 14 березня відзначають День українського добровольця, подякував усім, хто свідомо, за покликом серця став на захист Батьківщини. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих наших побратимів, котрі не повернулися з поля бою.

День українського добровольця, який Верховна Рада України затвердила постановою № 1822-VІІІ у січні 2017 року, щорічно відзначається 14 березня.

Цей день ухвалено на підтримку ініціативи громадськості з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, підвищенню суспільної уваги і турботи про учасників добровольчих формувань.

На Уманщині відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятного знаку «Полеглим синам Уманщини в боротьбі за незалежність України», що на Алеї пам’яті захисників України в селі Шарин.

За повідомленням Інформаційного управління Апарату Верховної Ради України, сьогодні на позачерговій сесії  парламент ухвалив зміни до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення короновірусної хвороби (COVID-19).

Проєкт цього Закону було зареєстровано за №3220. Після ухвалення Законом внесено наступні зміни до Податкового кодексу України:

- не застосовуються штрафні санкції за порушення податкового законодавства, вчинені протягом періоду з 1 березня по 30 квітня 2020 року;

- встановлено мораторій на проведення документальних та фактичних перевірок з 18 березня по 30 квітня 2020року;

- подовжено до 1 липня 2020 року термін подання річної декларації про майновий стан і доходи;

Заступник Міністра соціальної політики України Віталій Музиченко поінформував громадськість стосовно забезпечення соціального захисту населення під час дії заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції. А саме здійснення виплати та доставки пенсій і соціальних допомог, а також житлових субсидій в умовах попереджувальних заходів у зв’язку з коронавірусом COVID-19.

Заступник Міністра повідомив, що одержувачі пенсій та соціальних допомог жодних змін не відчуватимуть. Оскільки приблизно дві третини отримують свої виплати на банківські картки, інша третина користується послугами Укрпошти. «А працівники Укрпошти працюють у звичайному режимі», – сказав заступник Міністра.

Він також наголосив, що Укрпошта відповідно до графіка здійснюватиме доставку пенсій та соціальних допомог маломобільним групам населення безпосередньо додому.