понеділок, липня 20, 2020

17 липня в Україні відзначався День етнолога - професійне свято науковців, об’єктом дослідження і популяризації яких є культура і побут, звичаї і традиції народів, національна культура як цілісна система з багатьма регіональними особливостями.

За роки становлення державності України незмінний інтерес прикутий до питань витоків національної культури, історичних і культурних надбань предків, традицій і регіональних особливостей українського народу як важливої складової світової культури.

Етнологія докладає чимало зусиль для піднесення національної гідності, збереження та популяризації надбань минулого, використання кращих традицій у практиках сьогодення, гідного представлення національної неповторності на світовому рівні.

Колектив Черкаського обласного краєзнавчого музею щиро вітає усіх колег – етнологів України і зиче успіхів та здобутків у всіх справах!

 

Як інформують у Черкаській районній раді, днями з нагоди Дня українських миротворців проведено засідання «круглого столу» з учасниками миротворчих місій. Участь у засіданні взяли учасники бойових дій (миротворчих операцій), керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади в районі.

На початку заходу голова райдержадміністрації Володимир Клименко та заступник голови районної ради Сергій Степанюк подякували миротворцям, які у різні роки брали участь з миротворчою місією у врегулюванні воєнних конфліктів, за проявлену мужність, витримку, активну громадянську позицію.

На початку зустрічі керівники району відзначили Почесними Грамотами Черкаської районної ради і Черкаської районної державної адміністрації Віталія Дядюру, учасника бойових дій з Червоної Слободи та Миколу Ковальського з Геронимівки.

Верховна Рада підтримала проєкт постанови № 3650 про ліквідацію 490 існуючих районів і створення замість них 138 нових. 

Тож Черкаську область із 20-ти районів «перекроїли» на чотири: Звенигородський, Золотоніський, Уманський та Черкаський райони.

За словами Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова, цією постановою завершується реформа децентралізації в Україні.

Постановою визначено, що межі районів встановлюються по зовнішній межі територій сільських, селищних, міських територіальних громад, які входять до складу району.

Нові райони утворюються виключно для організації системи виконавчої влади! Це – місцеві адміністрації, поліція, фіскальні органи, держзем, держстат, прокуратура, суди.