вівторок, липня 21, 2020

Обласна рада запроваджує онлайн-голосування аби почути думку громади для визначення кандидата на звання “Почесний громадянин Черкащини”.

- Наразі до обласної ради надійшли клопотання про трьох претендентів: головний енергетик ДП “Черкаський облавтодор” Микола Рибій, заступник голови Черкаського обласного товариства політв’язнів та репресованих Анатолій Василенко та Олімпійський чемпіон із веслування на каное Андрій Хіміч. Цьогоріч визначення претендента відбудеться за встановленою процедурою під час роботи постійних комісій та сесії обласної ради. Але я хотів би почути думку громадськості з цього приводу і донести її до членів комісій. Тож, пропоную черкащанам визначити кандидатуру, яка на їхню думку гідна звання “Почесний громадянин”,- прокоментував голова обласної ради Анатолій Підгорний.

27 липня 2020 р. проведено засідання позачергової сорок шостої сесії Шполянської районної ради сьомого скликання. Відкрила і вела пленарне засідання заступник голови районної ради Лідія Татарина.

У роботі сесії взяли участь голова райдержадміністрації Наталія Коваль, депутат обласної ради Василь Уманець, керівники управлінь, відділів райдержадміністрації, установ, організацій, підприємств, політичних партій, громадських організацій.

На початку заступник голови районної ради Лідія Татарина оголосила хвилину мовчання на вшанування всіх загиблих земляків під час бойових дій на Сході України.

У передбачений Регламентом час для заяв і звернень, директор комунального некомерційного підприємства «Шполянська багатопрофільна лікарня імені братів М.С. і О.С. Коломійченків» Василь Уманець подякував всім присутнім за фінансову допомогу у придбанні лапароскопічної стійки.

Сучасні мистецькі та музичні фестивалі, популяризація історико-культурних пам’яток регіону, перемоги у грантових проєктах  - усе це про Кам’янський державний історико-культурний заповідник, який заснували 25 років тому. Тут вивчають та популяризують історико-культурні та природні пам'ятки, забезпечують їхню охорону та раціональне використання. Щороку заповідник відвідує понад 30 тисяч гостей.

Як повідомляють у Катеринопільській районній раді, проведено засідання позачергової двадцять дев’ятої сесії районної ради сьомого скликання. Відкрив і вів пленарне засідання голова районної ради Віталій Верета. У роботі сесії взяли участь голова райдержадміністрації Володимир Коваленко, депутати обласної ради – заступник голови райдержадміністрації Володимир Копійченко і Олександр Коваленко, керівники управлінь, відділів райдержадміністрації, установ, організацій, підприємств, політичних партій, громадських організацій,  сільські, селищні голови, старости.