четвер, липня 23, 2020

Відвідувачі обласного краєзнавчого музею нині можуть ознайомитися з цікавою колекцією кахлів, котрі зберігаються у фондах музею та які презентовано на унікальній виставці. Кахлі вперше представлені єдиним масивом, котрий характеризує матеріальну культуру міського населення регіону у пізньому середньовіччі та ранній модерний час.

 

Продовження карантину очікується до 31 серпня. Міністерство охорони здоров'я поділить Україну на чотири зони, що дозволить посилювати чи послаблювати карантин в окремих областях або районах.

Про це сьогодні під час засідання уряду заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов. Так, за епідеміологічним рівнем поширення коронавірусу буде виділено червону, помаранчеву, жовту і зелену зони.

«Рівень буде визначатися автоматизованим програмним забезпеченням на основі визначених алгоритмів та зібраних даних та затверджується Національною комісією ТЕБ НС. Базовим рівнем моніторингу є моніторинг на рівні області показників, які використовуються і зараз», – пояснив Степанов.

За його словами, це:

завантаженість ліжок (не більше 50%);

середня кількість тестувань (не менше 24 тестів на 100 тис. населення);

коефіцієнт виявлення випадків інфікування (не більше 11 %);

показник динаміки зростання випадків інфікування (більше 10%);

Голова постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів Світлана Легойда провела засідання, на порядок денний якої було подано питання щодо погодження розпоряджень обласної державної адміністрації, прийняті в період між сесіями обласної ради.

Таких розпоряджень, що в основному стосуються розподілу бюджетних коштів, було близько десяти. Інформувала з кожного із них заступниця директора Департаменту фінансів обласної державної адміністрації Тетяна Митюк. У загальному майже всі вони стосувалися галузі освіти.