п'ятниця, липня 24, 2020

У сесійній залі Канівської районної ради проведено 46 позачергову сесію з дотриманням карантинних вимог. У її роботі взяли участь депутати районної ради, керівники управлінь, відділів районної державної адміністрації, правоохоронних органів, СБУ, інших районних організацій і установ, сільські голови та голови об’єднаних територіальних громад і запрошені.

Сесію вів голова районної ради Микола Зоць.

На сесію прибуло 22 депутати. Перед розглядом питань порядку денного голова районної ради озвучив ряд депутатських звернень та запитів, що надійшли до районної ради у міжсесійний період, зокрема, від депутатів Миколи Фисенка, Тетяни Дорошенко.

Центр первинної медико-санітарної допомоги Мокрокалигірської сільської ради об’єднує 2 амбулаторії загальної практики сімейної медицини та 4 ФАПи -  у кожному  селі громади є медичний заклад, уже відремонтований і забезпечений усім необхідним для надання там якісних послуг для жителів громади. Саме у цій громаді – чи не єдиній у області – є власна невідкладна допомога для мешканців усіх сіл громади.

Саме тут діє цільова програма підготовки лікарських кадрів  - громада виділяє кошти на  навчання у медичних вишах молодих спеціалістів, що житимуть і працюватимуть у громаді.

А нині завдяки державному проекту з будівництва сучасних амбулаторій у селі Ярошівка, що входить до складу ОТГ, зводиться  новенька амбулаторія.

Вже з 1 вересня 2020 року учні зможуть піти до школи, за умови, якщо регіон не потрапив до червоної зони за новими правилами адаптивного карантину.

Про це в ефірі каналу "Україна 24" повідомила заступниця очільника МОН Любомира Мандзій.

«Якщо ваша територія потрапить в зелений, жовтий чи помаранчевий рівень — ви можете бути впевнені, що діти 1 вересня сядуть за шкільні парти. Тільки на червоному рівні є заборона відвідувати заклади освіти», — зазначила Мандзій.

Окрім того, вона повідомила, що рівень епідеміологічної ситуації встановлюватиметься лише на певний проміжок часу. Також окремі території області можуть мати інший рівень, у разі збільшення кількості захворювання.

Рішення щодо зон ухвалюватиме Держкомісія техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій.