четвер, липня 30, 2020

За інформацією Червонослобідської ОТГ, тут розпочали роботи із аудиту місцевих цікавих для туристів місць та можливостей, що увійдуть до туристичних маршрутів.

- За розвитком туризму у громаді ми бачимо не лише можливості додаткових надходжень до бюджету, але й виявлення усього потенціалу, яким наша громада може бути цікавою для інших людей. Адже ми маємо багато унікальних місць – наприклад, цікавим для багатьох відвідувачів може стати  «місце сили» – Шаєва гора (див. https://sites.google.com/site/shaevagora/saeva-gora); джерело, яке вважають цілющим;  історична церква у Нечаївці, - розповідає начальник відділу економічного розвитку та інвестування Червонослобідської сільської ради Тетяна Гартингер. – За розвитком місцевого туризму ми  вбачаємо  стимул не лише для розвитку громади, але й потенціалу її  людей – майстрів народних ремесел, знавців фольклору, хранителів давніх традицій.

За повідомленням Черкаської районної ради, її голова Олексій Собко, спільно з головою райдержадміністрації Володимиром Клименком та депутатами районної ради Олександром Муцалхановим і Володимиром Шимановським здійснили робочу поїздку до комунального некомерційного підприємства «Черкаська районна лікарня с. Мошни». Основна мета – ознайомлення з роботою підприємства в умовах проведеної реорганізації, забезпечення медичними препаратами та необхідним обладнанням, фінансуванням Національною службою здоров’я України. Обговорено було також перспективи діяльності лікарні після завершення адміністративно-територіальної реформи.