вівторок, березня 30, 2021

За  інформацією Канівської міської ради у ході засідання сесії міської ради депутати ухвалили рішення про отримання на баланс системи УЗД – ультразвукової діагностики для Канівської багатопрофільної лікарні.

Головний лікар медичного закладу Віра Шапошник зазначила, що вартість обладнання складає 1 млн. 775 тис. грн. Придбане воно за рахунок коштів субвенції з державного бюджету.

Канівська лікарня – один з опорних закладів охорони здоров’я територіальної громади. Нещодавно її матеріально-технічна база поповнилася комп’ютерним томографом.

 

Як повідомляє сайт «Децентралізація», 24 березня Уряд затвердив Порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток мережі центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) (Постанова №249).

231 млн грн у цьому році держава спрямує в громади для забезпечення доступності і підвищення якості адміністративних послуг. Головним розпорядником коштів субвенції є Міністерство цифрової трансформації України.

Особливості отримання субвенції на розвиток мережі ЦНАП пояснила Яніна Казюк, експертка з фінансів та інструментів регіонального і місцевого розвитку.

Вона зазначила, шо отримати кошти субвенції можуть виконавчі органи сільських, селищних, міських рад, військово-цивільних адміністрацій.