середа, лютого 23, 2022

Середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій у грудні 2021 року по Черкаській області становила 14421 грн, що у 2,2 раза вище рівня мінімальної заробітної плати (6000 грн). Про це повідомляють в обласному центрі зайнятості.

Серед видів економічної діяльності, найвищою заробітна плата була у:

- сфері державного управління й оборони (23,6 тис. грн);

- фінансовій та страховій діяльності (19,4 тис. грн);

- сільському, лісовому та рибному господарствах (16,1 тис. грн);

- промисловості (15,3 тис. грн);

- на будівництві (15,2 тис. грн).

Найнижчою – у сфері тимчасового розміщення і харчування (8,8 тис. грн).

322 народні депутати сьогодні прийняли в цілому Постанову "Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" №7064. Про це йдеться на сайті ВРУ.

Це створить передумови для прийняття Радою національної безпеки і оборони України рішення про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до осіб, наведених у Додатку 1 до Постанови. Зазначені особи мають безпосереднє відношення до лобіювання інтересів держави-агресора Російської Федерації на території України, в тому числі окупації частини території України.

Рятувальники наголошують, що знати алгоритм дій у будь-якій надзвичайній ситуації чи у випадку надзвичайного стану - просто необхідно, так ви піклуєтеся про себе та своїх близьких.

- Наші рятувальники навчаються та тренуються нон-стоп, аби долати надзвичайні події, тож ми пропонуємо і вам пройти своєрідну тактичну експрес-підготовку з цивільного захисту виконавши 9 простих кроків, - зазначають у ДСНС в Черкаській області.

  1. За можливості дізнайтеся, де розташовані найближчі укриття та перевірте план приміщення та наявність аварійного виходу.

Так, на сайті Черкаської міської ради зазначають,  що в обласному центрі визначено 20 пунктів для збору у разі евакуації – базово вони розташовуватимуться в районі шкіл, гімназій, університетів та інших навчальних закладів міста. Ці пункти не  діють постійно, а можуть бути розгорнуті лише у випадку надзвичайних подій.