четвер, лютого 24, 2022

Через високий ризик авіаційній безпеці, Державне підприємство обслуговування повітряного руху України (Украерорух) прийняло рішення про тимчасове закриття повітряного простору України для цивільної авіації.

У зв’язку з цим рекомендуємо громадянам України, які перебувають за кордоном, залишатися в місцях тимчасового проживання, слідкувати за подальшим розвитком подій, зареєструватися в електронній системі «ДРУГ» (https://friend.mfa.gov.ua) та підтримувати зв’язок із відповідними посольствами/консульствами України для подальших інструкцій (відповідні контакти зазначені на головних сторінках веб-сайтів дипломатичних установ).

У зв'язку з військовою агресією Російської Федерації у закладах охорони здоров' я зросла потреба у стратегічних запасах крові, яка може бути використана на потреби поранених. 

Черкащани також мають змогу долучитися до формування цих стратегічних запасів. Так, за інформацією порталу "Donor.ua"  кров здати можна у таких медзакладах:

Золотоноша

Золотоніська багатопрофільна лікарня
вул. Лікарняна, 2

Драбів

Драбівська багатопрофільна лікарня
вул. Садова, 1

Жашків

Жашківська багатопрофільна лікарня
вул. Лікарняна, 19

Червона Слобода

Черкаська Центральна районна лікарня
вул. Пирогова, 3

Черкаси

КНП Черкаська обласна лікарня Черкаської обласної ради
вул. Менделєєва, 3

Третя Черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги, вул. Самійла Кішки, 210

Biopharma Plasma Черкаси
вул. Гоголя, 242

Станом на 13:30 24 лютого пік загострення оперативної обстановки спостерігається в місті Умань. Про це повідомляють в ГУ ДСНС у Черкаській області. Наразі їхні підрозділи переведено на посилений режим несення служби й надзвичайники готові до виконання будь-яких завдань.

Так, о 10:05 на вулиці Дерев`янка виникла пожежа у складському приміщенні по зберіганню готової продукції – пластикові вироби. Площа пожежі становила близько 3000 метрів квадратних. На місці події працювали два відділення 14- державної пожежно-рятувальної частини, автодрабина та аварійно-рятувальний автомобіль САРМ-Л. Пожежу ліквідовано.

О 10:45 на вулиці Вінницьке шосе, поблизу села Розсішки, внаслідок потрапляння снаряду, виникла пожежна в складському приміщенні одного із підприємств. Площа пожежі становила 500 квадратних метри. Пожежу об 11:25 ліквідовано силами 14-ї та 21-ї Державних пожежно-рятувальних частини.

В Національному банку України повідомляють, що на разі обмежено лише зняття готівки, якщо сума перевищує 100 тис. грн на день. Натомість безготівкові розрахунки працюють без перебоїв. Про це йдеться на офіційній сторінці установи.

Національний банк оперативно ухвалив Постанову (https://cutt.ly/MPK7QFe), якою передбачено:

1. Банки продовжують роботу з урахуванням обмежень, визначених цією Постановою.

2. Обмежити зняття готівки з рахунку клієнта в обсязі 100 000 грн в день (не враховуючи виплати заробітної плати та соціальних виплат), крім підприємств та установ, що забезпечують виконання мобілізаційних планів (завдань), Уряду та окремих дозволів Національного банку України без нарахування та зняття комісій.

3. Здійснювати безготівкові розрахунки без обмежень.

Щоб убезпечити себе і рідних, та в кризовій ситуації не піддаватися паніці варто заздалегідь перевірити найближчі до вас укриття. У Черкасах діє 20 пунктів, їх можна знайти на карті за покликанням: http://dozor.cc.ua/shell.html.

Карти укриттів в області дивіться на інфографіці.

ЧЕРКАСЬКИЙ РАЙОН