п'ятниця, березня 11, 2022

Вільний народе вільної країни!

Ми боремося за нашу свободу вже 16-й день. Це вчетверо довше, ніж ворог планував на своє вторгнення.

Вчетверо довше! Проти армії, яку вважали однією з найсильніших у світі. Яка сподівалася, що українці здадуться. Сподівалася, що хтось зустрічатиме з квітами російські прапори на українських вулицях, на наших вулицях.

Але українці – горді люди, які завжди захищають своє, свою землю й не віддадуть окупанту жодного клаптика цієї землі. Жодного відсотка своєї свободи.

16 днів. Я знаю, що багато людей почали відчувати втому. Я все розумію. Нетерпіння. Розумію.

Емоції грають з людьми погану гру. Це життя. Коли ми мобілізуємось, коли ми бачимо наші бойові перемоги та втрати ворога, ми очікуємо, що боротьба завершиться швидше. Що окупанти впадуть швидше. Але... Це життя, це війна. Це боротьба.

Черкащан просять повідомляти про техногенні та інші надзвичайні ситуації, які можуть виникнути внаслідок бойових дій. Усе - для забезпечення контролю екологічної безпеки в області, повідомляють у ЧОДА.

Інформацію можна подавати на електронну адресу Управління екології та природних ресурсів Черкаської обласної державної адміністрації: e-mail: 38715482@gmail.com.

Одержана інформація передаватиметься  до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України для перевірки і уточнення.

Важливо! Щоб наші дії мали сенс і могли бути корисними, були доказовою базою, інформацію щодо виявленої події необхідно подавати за наступною інструкцією:

– Коли (дата, час)

– Де (максимально точна адреса)

– Обставини (що саме відбулось, в чому небезпека для довкілля, якщо є можливість – лабораторні вимірювання, визначити тривалість і площу забруднення тощо)

– Фото/відео на підтвердження обставин

Держлікслужба повідомляє, що на разі інсуліни реалізовують у близько 50 аптек, серед них підприємства КП "Фармація".

Подавати декларації треба буде протягом трьох місяців після закінчення воєнного стану. Це стосується всіх типів декларацій, а також повідомлень про суттєві зміни в майновому стані та про відкриття валютного рахунку.Про це повідомляють у НАЗК.

Верховна Рада проголосувала законопроєкт № 7121, яким визначено, що будь-які звіти, декларації тощо від фізичних та юридичних осіб до закінчення війни подавати наразі не треба.