вівторок, березня 29, 2022

Депутат обласної ради Володимир Куліков організував постачання гуманітарної допомоги з Німеччини. Так, разом із волонтерами вдалося знайти партнерів у місті Юліх. 

- Наші друзі з Німеччини збирають цілі фури гуманітарних вантажів, ми ж організовуємо логістику й оплачуємо витрати на дорогу. Щиро вдячний кожному за допомогу й підтримку українців у такі складні часи, - додає обласний обранець.

На разі, прибуло вже три 20-и тонні фури з продуктами, медикаментами й засобами гігієни. Все це сортують на Уманщині й відправляють постраждалим у Харків, Дніпро та інші міста, також для наших захисників на передовій та загонів тероборони Черкащини. Значну частину медикаментів передано бригадам екстреної медичної допомоги Уманського району. Також допомагають і внутрішньо переміщеним особам із дитячими речами, засобами гігієни та, звісно, харчуванням.

 

Прикордонник Роман Грибов, який брав участь в обороні острова Зміїний, повернувся на Черкащину після російського полону. Очільник ОВА Ігор Табурець вручив йому почесну відзнаку "За заслуги перед Черкащиною".

- Цей молодий хлопець разом із побратимами продемонстрував мужність українських воїнів. До речі, саме він вказав напрямок російському кораблю ще в перший день повномасштабної війни. Пишаємося нашим героєм, - додав голова обласної ради Анатолій Підгорний.

Роман родом із Золотоніщини. Зізнається, що планує відпочити вдома кілька днів, а потім повернеться до побратимів захищати рідну землю. 

Фото: Петро Забіла

Українська сторона на переговорах із Росією в Туреччині офіційно представила свої пропозиції щодо нової системи гарантій безпеки для України. Про це за результатами перемовин повідомив очільник української делегації, голова фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія.

«Ми сьогодні вийшли з офіційною пропозицією про нову систему гарантій безпеки для України. Ми наполягаємо, щоб це був міжнародний договір, який підписуватимуть усі країни – гаранти безпеки, який буде ратифікований, щоб не повторювати помилку, яка була колись у Будапештському меморандумі. Ми хочемо, щоб це був робочий міжнародний механізм конкретних гарантій безпеки для України», – наголосив він.

Давид Арахамія зауважив, що представники української делегації не підписували жодних документів – лише озвучують пропозиції України.