середа, березня 30, 2022

Церемонія прощання з харків'янином Георгієм Тарасенком відбулася сьогодні, 30 березня, в Іллінській церкві у с. Суботів. Поховали захисника в Холодному Яру на плато біля Мотронинського монастиря. Разом із небайдужими прийшли віддати останню шану героєві також депутати обласної ради. 

Черкащина - транзитна область. Сюди щодня приїздять тисячі людей, хто тікає від війни, яку Росія розв’язала на нашій території. Значна частина внутрішньо переміщених осіб їде далі на захід України чи за кордон, але є й ті, хто залишаються в Черкасах спочатку в місцях, де житло надають безкоштовно, а потім шукають квартири та будинки для оренди.

Так, багато громадян з областей, що постраждали від російської агресії, зупиняються в санаторних закладах Черкащини, зокрема й тих, що підпорядковуються обласній раді. 

 

Мінцифри зібрало короткий перелік можливостей для кожного, хто може допомагати Україні боротися з ворогом та наближати нас до перемоги.

1️. Підтримати українську армію. Переслати кошти на рахунок міжнародного благодійного фонду «Повернись живим». Зробити це можна в застосунку Дія за кілька кліків.

2️. Долучитися до волонтерства. Допомагати військовим та цивільним можна з будь-якого куточка світу. Подавайте заявку на сайті https://volunteer.country/ або долучайтеся до чату волонтерів у Телеграм https://t.me/VolunteerCountry.

У Черкасах  можна долучитися до волонтерів із Центр допомоги армії.  Як вони працюють читайте в публікації: “Невидимий фронт”: як працюють волонтери на Черкащині

Платформа націлена на масовий пошук компаній, які можуть постачати найбільш необхідні товари у період воєнного стану.

Головне завдання платформи Prozorro+ це згуртувати український бізнес навколо нагальних потреб української держави та системно задовольняти їх.

Платформа збирає запити державних та місцевих органів влади, військово-цивільних адміністрацій та гуманітарних штабів, а також шукає постачальників в Україні та за кордоном, які продають необхідні нашій державі товари.

- Prozorro — це система, де вже 5 років взаємодіють десятки тисяч замовників і постачальників з усієї країни, і цю синергію дуже важливо зберегти. Але зараз на перший план виходить, з одного боку, спроможність держави швидко закривати нагальні потреби, а з іншого — можливість для бізнесу відновити свою роботу та підтримувати економіку. Платформа Prozorro+ допоможе поєднати ці дві мети, — зауважив генеральний директор ДП «‎Прозорро» Василь Задворний.