вівторок, квітня 19, 2022

Українці, що були вимушені евакуюватися з регіонів, де ведуться бойові дії до більш безпечніших місць України, можуть отримати статус ВПО онлайн, подати заявку на щомісячну виплату.

Статус ВПО можуть отримати користувачі в Дії як для себе, так і для своїх дітей. Виплати в розмірі 2000 грн для дорослих та 3000 грн для дітей. Виплати нарахують на картку єПідтримка, і їх можна використати як завгодно: зняти готівку, переказати на іншу картку та купити будь-який товар. 

Як отримати статус та допомогу для ВПО в Дії

- Оновіть застосунок та в розділі Послуги виберіть Отримати статус ВПО.

- Вкажіть своє поточне місцеперебування та підтвердьте геолокацію (вона потрібна один раз, щоб скористатися послугою).

- Якщо у вас є діти, можете отримати статус переселенця і для них — свідоцтва про народження підтягнуться в Дію або ж ви можете ввести їх вручну. 

- Далі, щоб отримувати фінансову допомогу, виберіть картку єПідтримка. 

Депутати обласної ради 8 скликання підписали звернення до Президента України Володимира Зеленського та Голови ВРУ Руслана Стефанчука щодо надання належної правової оцінки дій народного депутата Антона Яценка, який голослівно звинуватив керівника ЧОВА у хабарництві та зловживанні посадовими обов'язками.

Обласні обранці також вважають, що в умовах воєнного стану потрібно унеможливити дії спрямовані на розхитування суспільства і порушення стійкості в українській громаді.

Цьогоріч 25 квітня, 2 травня та 9 травня є робочими днями, робота в які оплачується у звичайному порядку.

Ці дні навесні 2022 року мали б бути вихідними оскільки:

25 квітня - перенесений вихідний із 24.04.2022 (Великдень);

2 травня - перенесений вихідний із 01.05.2022 (День праці);

9 травня святковий день (День перемоги над нацизмом у ДСВ).

Однак статтею 6 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» встановлено інші правила на період воєнного стану, а саме призупинено дію статті 73 КЗпП щодо визначення святкових і неробочих днів.