понеділок, квітня 18, 2022

Сергій родом із Жашкова, що на Черкащині. У цивільному житті працював у тракторній бригаді, а сьогодні захищає Україну від рашистських загарбників.

До служби в українській армії його привело усвідомлення що від бездіяльності та байдужості ми можемо втратити країну.

- Є досвід. Служив 10 років в радянській армії. Зараз стільки молодих і бравих хлопців. Думаю, поділяться сучасними надбаннями у знаннях, а я передам практичний досвід,- каже військовий.

Вчився він в радянському Калінінграді, в технікумі авіації. Після закінчення присвоїли звання «прапорщика». Загалом, Радянській армії чоловік присвятив 10 років життя.

У цивільному житті був бригадиром тракторної бригади: керував робітниками, забезпечував виконання бригадного плану, здійснював контроль за якістю роботи. За багато років навчився любити техніку та входити в становище людей, адже завдяки спільній праці ми отримуємо плідні плоди.

У НАЗК нагадали, що в Україні передбачена кримінальна відповідальність  за торгівлю гуманітаркою під час воєнного стану. Порушникам загрожує до 7 років позбавлення волі.

- З моменту нападу росії ми всі – українці та інші цивілізовані країни – об’єдналися для допомоги тим, хто найбільше страждає від війни. Гуманітарна допомога має обов’язково доходити до адресатів та надаватися безкоштовно. Проте у цей важкий час з’являються випадки використання товарів гуманітарної допомоги для отримання прибутку, - пояснюють у НАЗК.

Тепер за продаж гуманітарної допомоги порушників чекає покарання за новою статтею 201-2 Кримінального кодексу України, що діє з 3 квітня цього року. Найбільші санкції передбачені за такі дії саме під час воєнного стану.

Уряд виплачуватиме роботодавцям по 6,5 тис. грн за кожного працевлаштованого переселенця. Ці кошти бізнес витрачатиме на оплату праці таких працівників. Державний центр зайнятості підготував інструкцію для роботодавців, як таку компенсацію отримати.