четвер, травня 19, 2022

Поставка ресурсу очікується вже наступного тижня. Про це повідомила Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки України Юлія Свириденко під час спільного брифінгу з Міністром клімату та навколишнього середовища Польщі Анною Москвою.

- Сьогодні Польща є нашим важливим партнером у подоланні паливної кризи. На західний кордон припадає більшість шляхів імпорту нафтопродуктів. Тож наші країни активно працюють над збільшенням потужності прикордонних пунктів пропуску. Зокрема, вже створені окремі смуги для ввезення товарів стратегічного значення, серед яких і нафтопродукти, – зауважила Юлія Свириденко.

Тим часом в Україні відбувається щодобове зростання споживання пального.

Середньодобовий продаж пального у березні становив 12,4 тис. тонн за добу, у квітні 9 тис. тонн, а наразі він становить 13,2 тис. тонн.

23 травня, в День морської піхоти України, Укрпошта випустить марку «Русскій воєнний корабль … ВСЬО!» і почне її продаж. Про це повідомив директор компанії Ігор Смілянський.

- Так співпало, що на цей день припадає 40 днів з моменту «трагічної» загибелі російського крейсеру «москва» - тож подвійне свято. Тому саме 23 травня Укрпошта випустить марку «Русскій воєнний корабль … ВСЬО!» і почне її продаж. Не треба одразу займати черги, час продажу та всі деталі ми оголосимо завчасно на наших сторінках та в моєму фейсбуці й ТГ каналі ввечері 22 травня, - говорить Смілянський.

За його словами, нова марка вийде накладом в 5 млн примірників – тобто в 5 разів більше ніж перша та у двох номіналах:

- "Русскій воєнний корабль … ВСЬО! Смерть ворогам!" F для відправлень по Україні;
- "Русскій воєнний корабль … ВСЬО! Слава нації!" W для міжнародних відправлень.