понеділок, травня 30, 2022

Дугий етап Кубку світу сезону 2022 з веслування на байдарках і каное відбувся у Познані з 26 по 29 травня. Цьогоріч за нагороди змагались спортсмени з 13 країн світу. Черкаську область у складі національної команди представляв смілянин Владислав Єпіфанов. Спортсмен змагався у параканое. Про це повідомляє Управління у справах сім'ї молоді та спорту ЧОДА

На дистанції 200 метрів у категорії VL-3 Владислав виборов золоту медаль Кубку світу.

Надалі спортсмен разом зі збірною вирушить до Франці та продовжить підготовку до чемпіонаті світу, який відбудеться у Канаді з 21 липня по 8 серпня. 

Вітаємо Владислава та тренерів з успішним виступом. Бажаємо ще більше перемог. Українці найсильніші.

Черкащани взяли участь у танцювальному фестивалі «La Borgata che Danza», який тривав 27-29 травня. Вони показади добре відомі на батьківщині танці: привітальну композицію « Зеленеє жито, зелене …»; «Весняний козачок»; хореографічну картинку «На лавці»; запальну «Польку-свербилівку».

Наркозно-дихальний апарат Dräger Atlan A350 отримав наш комунальний медзаклад у подарунок від Німецької університетської клініки федеральної землі Шлезвіг - Гольштайн (UKSH Universitätsklinikum Schleswig-Holstein). Повідомляють в Черкаському обласному онкологічному диспансері.

Новітнє обладнання має широкий спектр функцій, які допомагають зробити процес анестезії безпечнішим для пацієнтів і клінічного персоналу. 

До слова, це найсучасніше обладнання в арсеналі операційного блоку онкодиспансеру. Робочу станцію можна налаштувати відповідно до конкретних потреб, адже медики виконують широкий комплекс хірургічних операцій онкологічним хворим. 

Ця станція також адаптована до засобів для інгаляційного наркозу, зареєстрованих в Україні, з якими працюють наші лікарі. 

Обладнання можна використовувати для дорослих і дітей, воно суттєво розширює можливості для надання якісної допомоги пацієнтам.